Naslovna // Slobodno vreme // Otvoren novi bazen u jagodinskom “Akva parku

Otvoren novi bazen u jagodinskom “Akva parku

Bazen u svom sklopu ima i restoran, ležaljke, baldahine, kao i masažere i prostor za rekreaciju. Prema rečima direktora Zorana Gligorijevića, ova godina je po poseti bila jedna od rekordnih i sve to zahvaljujući vernim posetiocima

Ovo je osmi bazen u sklopu poznatog odmarališta

Već godinama unazad, jagodinski „Akva park“ jedna je od vodećih turističkih atrakcija u Srbiji i omiljeno mesto za letovanje kako Jagodinaca, tako i turista iz ostalih gradova Srbije. Svake godine, uprava „Akva parka“ unosi neke novine kako bi posetiocima ovaj kompleks bio što interesantniji, te je protekle srede otvoren i osmi po redu bazen:

-Uprava „Akva parka“, u saradnji sa gradskom upravom, trudi se da svake godine doda neki novi sadržaj u Akva parku na radost brojnih posetilaca. Ove godine izgradili smo jedan novi bazen površine od oko 500 kvadratnih metara i dubine od jednog metra i 30 santimetara. Završen je za nekih 30 dana. Prostor oko bazena oplemenili smo jednim prelepim restoranom, prostorom za ležanje i  odmor, koji ima baldahine i ležaljke. Sam bazen ima masažere i prostor za rekreaciju. Zato smo ga i nazvali rekreativnim bazenom. Prema prvim reakcijama, mislim da su posetioci zadovoljni i da će ovaj bazen privući veliku pažnju –rekao je Zoran Gligorijević, direktor Akva parka u Jagodini.

Jagodinski Akva park svakodnevno posećuje veliki broj turista iz zemlje i inostranstva. Rekordne brojke od preko 6000 kupača dnevno dobar su pokazatelj izuzetnosti ove vodene oaze, a prema rečima direktora ovo je bila jedna od rekordnih godina kada je posećenost u pitanju:

Dva razloga su za to: lepo vreme koje nas je pratilo ove godine, a drugi je kvalitetna usluga koju mi pružamo posetiocima. Ona proističe iz iskustva koje smo stekli svih ovih prethodnih 13 godina koliko Akva park radi. Mnogo nam je drago zbog toga –istakao je Gligorijević.

Već prvog dana, bazen je privukao veliku pažnju kupača

Na dan otvaranja, posetioci su hrlili ka novom bazenu, a svoje oduševljenje novim mestom za opuštanje nisu krili:

-Fantastičan je ovaj novi bazen. Svake godine se trudimo da dođemo bar na par dana da posetimo prijatelje i da provedemo ovde neko vreme. Inače, živim u Španiji, ali ovako lepih bazena zaista nema –rekla je jedna od turistkinja.

-Došli smo iz Novog Sada ovde. Prvi put smo ovde i jako je lepo. Sve je čisto i na visokom nivou. Novi bazen je najbolji, a mi smo vrlo zadovoljni –rekao je turista.

Akva park se prostire na 50.000 kvadratnih metara. Ima osam bazena, sistem tobogana dužine od 600 metara, kao i nekoliko terena za male sportove. Za sve posetioce tu su i restorani u kojima mogu da se okrepe, a preko leta se organizuju i brojni kulturno-umetnički sadržaji u ovom kompleksu. Cena jednodnevne ulaznice je 500 dinara za odrasle, dok je za decu do 12 godina 300 dinara. Od 15 do 18 časova, cena karte za odrasle je 300, a za decu do 12 godina 100 dinara. Mesečna karta važi samo za posetioce sa prebivalištem u Jagodini i njena cena za odrasle je, uz važeći lični document, 2000 dinara, dok je za decu do 12 godina, takođe uz neki lični dokument, 1000 dinara. Cena za organizovane grupe odraslih je 400 dinara, a za grupe dece do 12 godina 200 dinara. Sezonska karta košta 4000, a za decu do 12 godina je 1000 dinara. Tu je i parking koji može da primi oko 1200 vozila, a radno vreme jagodinskog Akva parka je od 10 do 18 časova.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .