Naslovna // Slobodno vreme // Počela 14. sezona rada jagodinskog Akva parka

Počela 14. sezona rada jagodinskog Akva parka

„Očekujemo da i ove godine oborimo rekorde posećenosti“ rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac jagodinskog Akva parka. Cena karata ista kao i prethodnih godina

Nova sezona kupanja u jagodinskom Akva parku, 14. po redu, počela je protekle subote. Tradicionalno, prvi dan rada bio je besplatan za posetioce: ne samo iz Jagodine, već i iz ostalih krajeva Srbije.

Promenljivo vreme nije uticalo na želju brojnih posetilaca za odmorom u najpopularnijem kupalištu u našoj zemlji, te se tog dana u bazenima, na toboganima, ležaljkama i kafićima koji su u sklopu ovog kompleksa, mogao videti veliki broj posetilaca različitih generacija. Ljubomir Krstić, rukovodilac jagodinskog Akva parka, zadovoljan je kako je počela sezona, a s obzirom na to da je rukovodstvo i ove godine unelo inovacije u sadržaj, očekuje se da i ove godine obore rekorde posećenosti:

-Krajem prošle godine, završili smo izgradnju novog, rekreativnog bazena kvadrature od 400 metara. To je nešto novo u odnosu na prethodne godine. Iz godine u godinu, obogaćujemo sportsko-zabavni sadržaj, tako da će i ove biti plivačkih mitinga i vaterpolo utakmica. Grad je ove godine obezbedio i jednu profesionalnu binu za koncerte, tako da ćemo ove godine u Akva parku imati nastupe izvođača različitih žanrova muzike. Očekujemo da i ove sezone oborimo rekorde. Imamo informaciju od Turističke organizacije grada Jagodine da je bukirano 80 odsto smeštajnih kapaciteta za udarne mesece kao što su jul i avgust. Ako nam vremenski uslovi budu dozvolili, mislim da će ovo biti rekordna godina –rekao je Krstić.

Šef spasilačke službe jagodinskog Akva parka Nebojša Jarkin istakao je da ovo mesto već 14 godina održava bezbednost kupača na najvišem nivou:

-Ove godine, spasilačka služba broji 16 spasilaca. Svi su licencirani i mahom su to studenti, profesori fizičke kulture i spasioci sa iskustvom. Pokrivamo sve bazene. Što se tiče sigurnosti, Akva park je jedno od najsigurnijih javnih kupališta u Srbiji –rekao je Jarkin.

Akva park je i ovaj put privukao posetioce svih generacija iz različitih krajeva Srbije. Neki su se zabavljali na velelepnim toboganima, neki su se kupali u bazenima, a bilo je i onih koji su jednostavno uživali pod suncem na ležaljkama:

-Došli smo porodično iz Kragujevca. Svake godine dolazimo i jako je lepo, baš uživamo –rekla je jedna gospođa.

-Iz Smedereva smo i svake godine smo ovde na otvaranju. Sve mi se dopada ovde. Deca vole tobogane, a ja uživam na ležaljkama –bile su reči jedne dame.

-Došli smo malo da uživamo ovde. Tobogani nam se najviše dopadaju. Sve je inače fantastično –bile su reči jednog mladog para iz Rekovca.

Akva park u Jagodini ima osam bazena, sistem tobogana od 700 metara, ležaljke i baldahine za 1500 posetilaca i pet restorana. Cena ulaznica je nepromenjena kao i svih prethodnih godina: za decu do 12 godina ulaz je 300, dok je za odrasle 500 dinara. Cena sezonske karte za decu do 12 godina je 2000, a za odrasle 4000 dinara. Radno vreme je svakog dana od 10 do 18 časova.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .