Naslovna // Slobodno vreme // Počela četvrta sezona rada skijališta i sankališta u Jagodini

Počela četvrta sezona rada skijališta i sankališta u Jagodini

Svi koji su zainteresovani da uče veštine skijanja, ne moraju da plaćaju instruktora i opremu. Izletište „Potok“ u ovom periodu posećuje veliki broj dece i mladih, na veliko zadovoljstvo Uprave

Foto: TV Kopernikus

Izletište „Potok“ od pre par dana ponovo je puno dece i mladih, a najviše zbog toga što je pre nekoliko dana sa radom počela četvrta sezona rada skijališta i sankališta.

Ovo mesto je od samog otvaranja prava atrakcija za sve ljubitelje zimskih sportova, a naročito za one najmlađe. Sudeći po interesovanju dece prvih dana od otvaranja, tako će biti i ove godine.

-Uprava je donela odluku da kupi ovaj top za pravljenje veštačkog snega. Uvezli smo ga iz Poljske. S obzirom na to da su zime blaže i da snega ima sve manje, želeli smo da našoj deci priuštimo tu zimsku atrakciju i da u njoj uživaju. Snega na ovom mestu ima i kad ga nema –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Ovo mesto sadrži jednu ski stazu dužine 100 metara i nekoliko mesta na kojima deca mogu da se sankaju. Dolaze deca svih starosnih dobi: oni koji znaju da skijaju i žele da usavrše svoje veštine, ali i oni koji prvi put staju na skije. Iz Jagodinskog sportskog saveza istakli su da su želeli da usluga bude u potpunosti besplatna.

-Besplatno je korišćenje žičare i skijališta. Grad plaća instruktora koji besplatno obučava decu skijanju. Kupili smo 100 pari skija, cipela i štapova i to deci dajemo besplatno. Ovde oni mogu da nauče one osnovne tehnike skijanja, a posle toga mogu da se usavršavaju u nekim većim zimskim centrima. Ne želimo da se takmičimo sa njima, već samo želimo da deca nauče osnove skijanja. Uz klizalište u centru grada, zimska ponuda je kompletna –rekao je Gligorijević.

Foto: TV Kopernikus

Već prvih dana rada, izletište „Potok“ bilo je puno dece koja su uživala u takozvanoj zimskoj čaroliji. Neki su skijali, neki su bili na sankama, a neki su došli samo da se grudvaju. Sve u svemu – izgleda da svi uživaju.

-Meni ovo super izgleda. Svakog dana dolazim ovde već tri godine da se sankam i super mi je. Znam i da skijam već dve i po godine –rekao je jedan devetogodišnjak.

Treba istaći i da u samom centru Jagodine već 17 godina radi Gradsko skijalište. Za 100 dinara, svako ko želi može da dobije klizaljke na korišćenje i da bude na ledu koliko god želi u toku dana. Klizalište je svakog dana puno dece različitih uzrasta, a Uprava pred kraj svake sezone organizuje i takmičenje u klizanju za decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, po čijem završetku najbolji dobijaju vredne novčane nagrade.

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .