Naslovna // Slobodno vreme // Počela treća sezona rada Gradskog skijališta u Jagodini

Počela treća sezona rada Gradskog skijališta u Jagodini

Od ove godine, usluge instruktora, korišćenje staze i iznajmljivanje opreme u potpunosti je besplatno, a za nastavnike fizičkog vaspitanja i decu obezbeđen je i prevoz do skijališta gde oni mogu da drže nastavu u prirodi

Odlićno raspoloženi i voljni za učenje

Već treću godinu zaredom, Gradsko skijalište u Jagodini je, pored klizališta koje uspešno radi već 16 godina, glavna zimska atrakcija u Pomoravlju. Uz pomoć topa za proizvodnju veštačkog snega, i ove godine, na veliko zadovoljstvo mališana, stvoreni su svi uslovi za učenje osnovnih skijaških veština, rekreaciju i zabavu:

-Deca iz Jagodine su posebno oduševljena zato što u gradovima još uvek nema snega, a ona  imaju tu privilegiju da prva ove godine stanu na skije i sednu na sanke. Dece ima svakog dana sve više. Pomenuo bih da se staza, koja je duga nekih 100 metara, pokazala odličnom za savladavanje osnovnih veština u skijanju. Prošle godine se iznajmljivanje skija plaćalo, a ove godine novina je ta da je lokalna samouprava kupila 100 pari skija, tako da je od ove godine korišćenje žičare, staze, usluge profesionalnog instruktora i iznajmljivanje opreme za skijanje potpuno besplatno –rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac gradskog skijališta.

Interesovanje za učenje osnova skijanja veliko je kao i prethodnih godina, rekao nam je instruktor Marko Lukić:

-Deca su prezadovoljna jer imaju odlične uslove da nauče osnove skijanja. Ona deca koja dođu imaju mnogo veliku želju i volju za radom. Veliki broj dece je dosta uporan u radu i svi vrlo brzo savladaju neke osnove za koje je potrebno nekoliko časova skijanja –rekao je Lukić.

Atmosfera među decom na skijalištu je bila i više nego pozitivna. Sa jedne strane su se mogli videti budući skijaši kako uče svoje prve skijaške pokrete, a sa druge oni najmlađi posetioci koji su vidno uživali na sankalištu. Prema rečima rukovodstva, krajem februara očekuje se i školsko takmičenje u skijanju za sve osnovce gradskih i seoskih škola sa teritorije grada Jagodine. Za najbolje će lokalna samouprava obezbediti vredne novčane nagrade.

S obzirom na to da mnogi nastavnici fizičkog vaspitanja praktikuju održavanje svoje nastave na skijalištu, lokalna samouprava je odlučila da i u tom smislu izađe u susret. Ona je tim povodom obezbedila i jedan minibus koji će ići do svake škole i prevoziti nastavnike i decu do skijališta, gde će oni moći da obavljaju svoje nastavu u prirodi.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .