Naslovna // Slobodno vreme // “Prva harmonika Srbije 2023”: Apsolutni pobednik je Nemanja Radosavljević iz Kuršumlije

“Prva harmonika Srbije 2023”: Apsolutni pobednik je Nemanja Radosavljević iz Kuršumlije

Dodeljene su nagrade u još nekoliko kategorija, a žiri su činili harmonikaši: Mirko Kodić, Aleksandar Brajić i Haris Kaltak. Pokrovitelj je Skupština grada Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Nemanja Radosavljević iz Kuršumlije apsolutni je pobednik 22. po redu Festivala „Prva harmonika Srbije“ koji je proteklog četvrtka održan u Izletištu „Potok“ u Jagodini.

Nagrade su dodeljene u još  nekoliko kategorija. U kategoriji petlića, prvo mesto osvojio je Vukašin Stamenković, dok se na šampionskoj poziciji u kategoriji pionira našao Lazar Čutović. Među mlađim juniorima, najbolji je, po odluci žirija, bio Lazar Milić.

Ove godine, učestvovalo je više od 50 takmičara iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz inostranstva. Iz organizacije su istakli da im je drago što manifestacija traje više od dve decenije i što svake godine izaziva veliko interesovanje takmičara i publike u izletištu „Potok“, gde je festival i održan.

-Najteže je bilo na početku, prvih nekoliko godina, a onda to posle sve postaje rutina. Iz godine u godinu festival ide stepenik po stepenik, na sve većem je nivou. Kao što je rastao grad Jagodina, tako je rastao i ovaj prelepi festival, koji sam osnovao 2001. godine. Siguran sam da će trajati još dugo. Takmičari, maltene, bez reklame dolaze. Kada dođe nova godina, već počinju da se raspituju –rekao je Bojan Nešić, harmonikaš i organizator festivala koji je i ove godine nosio slogan „Dobrodošlica svima, pobeda najboljima“.

Žiri, koji su činili harmonikaši Mirko Kodić, Aleksandar Brajić i Haris Kaltak, nije imao nimalo lak zadatak pri odabiru najboljih, s obzirom na to da je ispred njih svirao veliki broj mladih i talentovanih ljudi.

-Ovo što ima Jagodina, retko koji grad ima u Srbiji. Meni je drago što se održava u mom komšiluku, u mom zavičaju. Svake godine sam ovde zato što volim ovaj narod ovde, a volim da slušam moje male naslednike –rekao je Kodić.

Goste je pratio orkestar Uroša Nešića, a treba spomenuti da se i ovogodišnja manifestacija održala u znak sećanja na Aleksandra Sašu Todorovića, bivšeg predsednika žirija koji je tragično nastradao posle trećeg festivala.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala, kao i prethodnih godina, bila je Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .