Naslovna // Svet // Dodeljene “Gremi” nagrade: Rekorderka Bijonse osvojila četiri priznanja

Dodeljene “Gremi” nagrade: Rekorderka Bijonse osvojila četiri priznanja

Ona za sada u svojoj kolekciji ima 32 zlatna gramofona, više nego bilo koji izvođač u istoriji. Album godine ima Hari Stajls, vokalni snimak godine Lizo, a najbolji tekst pesme Boni Rajt. Najboljim novim izvođačem proglašena je Samara Džoj

Bijonse tokom primanja nagrade za najbolji dens album: Foto YouTube Printscreen

Pevačica Bijonse osvojila je četiri priznanja na sinoćnoj dodeli Gremi nagrada, održanoj u Kripto areni u Los Anđelesu.

Ona je dobila nagrade za najbolje dens izvođenje („Break My Soul“), najbolji dens album („Rennaisance“), najbolje RnB izvođenje („Plastic Off the Soffa“) i najbolju RnB tekst pesme („Cuff it“). Sa ukupno 32 zlatna gramofona u svojoj kolekciji, Bijonse je prestigla kompozitora Džordža Soltija i tako postala najnagrađivaniji izvođač od kada se dodeljuju Gremi nagrade. Inače, „Rennaisance“ je dobio odlične kritike po objavljivanju, a na istoimenu turneju krenuće već u maju ove godine.

„Pokušavam da ne budem previše emotivna. Hvala Bogu koji me štiti, ujaku Džoniju koji više nije sa nama, mojim roditeljima na ljubavi i podršci, mom predivnom suprugu i troje dece. Hvala i kvir zajednici što je izmislila ovaj žanr“ rekla je Bijonse.

Britanski pevač Hari Stajls, bivši član boj benda „One Direction“, osvojio je dve nagrade: za album godine i pop album godine, obe za svoje treće studijsko izdanje „Harry’s House“. U svojoj kolekciji za sad ima tri prestižne nagrade.

Za vokalno izvođenje godine, nagrađena je RnB pevačica Lizo, kojoj je nagrada pripala za hit „About Damn Time“. Za najboljeg novog izvođača proglašena mlada džez pevačica Samara Džoj. Ona je iste večeri dobila i nagradu za najbolji džez album, „Linger Awhile“.

Nagradu za tekst pesme godine osvojila je Boni Rajt za pesmu „Just Like That“. Pevačica je dominirala i u kategoriji Americana muzike. Ovaj tekst proglašen je najboljim i u kategoriji Americana muzike, dok je u kategoriji Americana vokalnih izvođenja njena pesma „Made Up My Mind“ pobedila.

Sastav „Maverick City Music“ osvojio je, poput Bijonse, četiri nagrade: najbolji moderni hrišćanski album („Breathe“), najbolje hrišćansko izvođenje („Fear is not my future“), najbolji gospel album („Kingdom Book One“) i najbolje gospel izvođenje („Kingdom“).

Tokom večeri, nastupili su brojni izvođači: Sem Smit i Kim Petras koji su izveli svoj hit „Unholy“, Meri Džej Blajdž, Hari Stajls, Bed Bani i drugi. Povodom pola veka hip hopa, svoj nastup su imali i legendarni izvođači koji dominiraju u ovom žanru muzike, koji su izveli svoje najveće hitove, a muzičkim izvođenjima odata je počast i izvođačima koji su preminuli prošle godine. Program je vodio komičar Trevor Noa.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .