Naslovna // Slobodno vreme // Učenici OŠ “17. oktobar” iz Jagodine – sa prirodom na ti

Učenici OŠ “17. oktobar” iz Jagodine – sa prirodom na ti

„Deca vole da budu u prirodi. Samim tim, bolje pamte ono što učimo i primenjuju na kvalitetniji način“ rekla je Vesna Milenković, učiteljica u Osnovnoj školi „17. oktobar“

Foto: TV Kopernikus

Malo kreativnosti, fizičke spremnosti i dobre volje – to je sve što je bilo potrebno kako bi se danas realizovao projekat Saveza učitelja Republike Srbije pod nazivom „Sa prirodom na ti“. Uprkos pomalo tmurnom vremenu, učenici četvrtog razreda jagodinske Osnovne škole „17. oktobar“ izašli su sa svojom učiteljicom u obližnji park i uspešno sproveli zadatu aktivnost.

Učenici su imali različite zadatke. Neki su zajednički napisali pesmu posvećenu proleću, drugi su pomoću poligona vežbali svoju motoriku, a bilo je i onih koji su uz pomoć lepka i šarenog papira pravili vetrenjače. Svi su bili angažovani i međusobno se pomagali, a glavni ciljevi bili su  učenje i druženje na svežem vazduhu:

-Rado smo se uključili u akciju „Sa prirodom na ti“. Priroda je važna za sve nas. Kada su učenici na otvorenom, bolje upoznaju prirodu, pa samim tim mogu i bolje da je čuvaju. Oni jako vole da budu u prirodi i da radimo nešto na interesantan način. Onda bolje pamte ono što učimo i samim tim to mogu i bolje da primene. Vidim da im je sve ovo zanimljivo i nadam se da će nešto novo naučiti –rekla je Vesna Milenković, učiteljica u Osnovnoj školi „17. oktobar“ u Jagodini.

Sudeći po osmesima i angažovanosti učenika, čas u prirodi im je i više nego prijao. Kako je zadovoljstvo bilo obostrano, učitelji su istakli da će se i u periodu pred njima truditi da školske aktivnosti u prirodi postanu praksa koju će rado izvoditi.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .