Naslovna // Slobodno vreme // Završeno 15. takmičenje u klizanju u Jagodini: Talentovana omladina briljirala na ledu

Završeno 15. takmičenje u klizanju u Jagodini: Talentovana omladina briljirala na ledu

Takmičilo se više od 300 učenika svih gradskih i seoskih osnovnih škola, srednjih škola i studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Najbolji su dobili vredne nagrade, a takmičenje su organizovali Jagodinski sportski savez i lokalna samouprava

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalno takmičenje u klizanju, 15. po redu, održano je protekle srede i četvrtka na Gradskom klizalištu u Jagodini.

Ove godine, učestvovalo je više od 300 klizača različitih starosnih generacija sa teritorije jagodinske opštine, a to su bili učenici gradskih i seoskih osnovnih škola, srednjoškolci i studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. 

U pojedinačnoj konkurenciji, među dečacima i devojčicama prvog i drugog razreda jagodinskih osnovnih škola, prvo mesto pripalo je Viktoru Beriću, učeniku škole „Goran Ostojić“ i Jani Ivanović, učenici škole „Milan Mijalković“. Kada su u pitanju učenici trećeg i četvrtog razreda, najbolji su bili Luka Tarnoci iz škole „Boško Đuričić“ i Nađa Đurić iz škole „Rada Miljković“. U kategoriji učenika petog i šestog razreda, šampionska pozicija pripala je Miljanu Stankoviću, učeniku škole „Radislav Nikčević“ u Majuru i Nikolini Maksimović iz škole „Milan Mijalković“. Kada su u pitanju učenici sedmog i osmog razreda, prvo mesto u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su Mihajlo Stefanović iz škole „17. oktobar“ i Emilija Zlatković iz škole „Boško Đuričić“.

Među srednjoškolcima, najbolji su bili učenici Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ Luka Marković i Nina Mihajlović. Kada su studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, prva mesta u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Andreja Dimitrijević i Teodora Prskalo.

Foto: TV Kopernikus

Ekipno takmičenje održano je druge takmičarske večeri. U konkurenciji osnovnih škola, prvo mesto osvojila je škola „Boško Đuričić“, a kada su srednje škole u pitanju najbolja je bila Gimnazija „Svetozar Marković“. Nastavnici i profesori zadovoljni su rezultatima koje su ostvarili njihovi učenici, sa kojima su vredno radili i trenirali nedeljama unazad.

-Ove godine nam se posrećilo. U stvari, to nije sreća, nego jedan naporan, dugotrajan rad sa decom. To je urodilo plodom, prvim mestom na ovom takmičenju. Prezadovoljni smo njihovim radom i odgovornošću. Što se organizacije tiče, nemamo zamerke. Sve je bilo perfektno i profesionalno. Sledeće godine smo opet ovde i nadamo se istom rezultatu –rekla je Nela Rmandić, nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“.

-Utisci su u svakom slučaju pozitivni. Posle svih ovih izolacija, deca su bila željna da se takmiče i da se bave nekim zdravim stvarima. Ja sam lično zadovoljan kako su se angažovali. Imali smo izborno takmičenje, bilo je dosta zainteresovanih. Sve u svemu, mislim da smo ispunili očekivanja –rekao je Tomislav Tomić, profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Iz rukovodtsva su izrazili zadovoljstvo zbog odličnog odziva učesnika ove godine, ali i zbog onoga što su pokazali tokom ovogodišnjeg takmičenja.

-Mnogo smo zadovoljni zato što se prijavio veliki broj dece, kao i prethodnih godina. Takmičari su pokazali svoje klizačke sposobnosti, bili su jako dobri i konkurencija je bila jaka. Sve je proteklo u najboljem redu, zbog čega nam je jako drago. Skupština grada Jagodine je obezbedila nagrade za najbolje klizače –rekao je Stefan Arsić, rukovodilac Gradskog klizališta u Jagodini.

Po završetku manifestacije, usledilo je i dodeljivanje nagrada najboljim učesnicima. Podsećanja radi, takmičenje u klizanju zajedničkim snagama organizovali su lokalna samouprava grada Jagodine i Jagodinski sportski savez.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .