Naslovna // Slobodno vreme // Završeno “Jagodinsko kulturno leto”: Koncert Bekija Bekića i Patala oduševio publiku

Završeno “Jagodinsko kulturno leto”: Koncert Bekija Bekića i Patala oduševio publiku

Jagodinsko kulturno leto, u izletištu Potok, završeno je velikom narodnom igrankom i koncertom Bekija Bekića, uz orkestar Novice Nikolića-Patala. Pokrovitelj ove manifestacije bila je Skupština grada a organizator jagodinski Kulturni centar.

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalna narodna igranka uz nezaobilazno srpsko  kolo nije izostala ni ove godine u jagodisnom izletištu Potok, gde su se svakog vikenda smenjivali zanimljivi sadržaji, namenjeni svim generacijama. Na samoj završnici nastupio je Beki Bekić, poznati narodni pevač, podsećajući mnogobrojne goste na svoje i velike hitove kolega. Bekiju je ovo bilo prvo gostovanje na Letnjoj sceni u Jagodini, pa nije krio zadovoljstvo onim što vidi.

Foto: TV Kopernikus

-Nisam prvi put u Jagodini, ali ovde u Potoku, na vašoj otvorenoj sceni, prvi put nastupam. Mogu da vam kažem da je zaista mnogo lepo sređeno, vidi se da ovaj grad vode pravi ljudi! Publika je spremna, a to je najbitnije za jednog izvođača, jer bez povratne informacije sa one strane, ni mi ne funkcionišemo na bini. Ja ću večeras pevati moje hitove ali i hitove mojih dragih kolega, nadam se dobroj zabavi, rekao je  Beki Bekić, vokalni solista.

Bez dobrog orkestra nema ni dobrog štimunga, kažu poznavaoci narodne muzike, pa je tako Bekija Bekića pratio orkestar Novice Nikolića –Patala.

Prvo da pozdravim moje Jagodince, jer se ja odavno osećam kao vaš! Ništa bez dobrog kola, to vidite i sami svih ovig godina. Da li ovo jagodinsko ili ono u Paraliji u moru, svako je zaista odlično, istakao je  Novica Nikolić Patalo, harmonikaš.

Foto: TV Kopernikus

Publika je imala samo reči hvale, za organizaciju još jednog Kulturnog leta u Jagodini, a bilo je tu i puno turista iz drugih gradova koji su bili oduševljeni lepotom Potoka i odabirom vokalnog soliste, prošle nedelje u jagodinskom izletištu, gde je u subotu na toj istoj sceni odigrana predstava za decu “Veseli mornari”, pozorita “Sanjalište” iz Beograda .

I da podsetimo, jagodinsko Kulturno leto počelo je drugog jula takmičenjem  kulturno-umetničkih društava, potom su nam u goste dolazili Zrenjaninci, Goca Lazarević, brojna pozorišta i rok grupe. Pokrovitelj manifestacije bila je Skupština grada a organizator jagodinski Kulturni centar.

T.Mitrović

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .