Naslovna // Sport // Atletski klub “Vožd” iz Jagodine obeležio 60 godina rada i postojanja

Atletski klub “Vožd” iz Jagodine obeležio 60 godina rada i postojanja

Tokom svečanosti, prikazan je i film o istoriji atletike u Jagodini, a istaknutim sportistima i nekadašnjim i sadašnjim funkcionerima kluba, dodeljene su plakete i zahvalnice

Foto: TV Kopernikus

Atletski klub „Vožd“ iz Jagodine obeležio je 60 godina uspešnog rada i postojanja prigodnom svečanošću proteklog petka u prostorijama sportske hale „JASSA“ u Jagodini.

Na samom početku događaja, prikazan je i kratak film o 60 godina postojanja kluba i 110 godina atletike u Jagodini. Ljubiša Gajić, trener AK „Vožd“, istakao je da je ponosan na ovaj jubilej:

-Ovo je veliki događaj za bilo koji sportski klub u Srbiji. Verujte, nema puno sportskih kolektiva u našoj zemlji koji su uspeli da izdrže da rade toliko godina u kontinuitetu. Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako radimo, ali i ovim sadašnjim generacijama. One mogu mnogo toga danas. Njih predvodi vanserijska takmičarka Marija Stojadinović, a tu su i mladi ljudi poput Davida Jovanovića i Slobodana Mirića. Imamo i seniorske reprezentativce i još mlađu decu, tako da talenata ima i to nije problem. Interesovanja za atletiku takođe ima, tako da za budućnost ne treba brinuti. Mogu da kažem da grad Jagodina odvaja dosta novca za naš rad i da svi sportski klubovi u gradu po tom pitanju nemaju problema –rekao je Gajić.

Svečanosti je prisustvovala i najuspešnija jagodinska atletičarka svih vremena Marina Filipović. Ona je bila učesnik Olimpijskih igara, dva puta se takmičila na Svetskom i tri puta na Evropskom prvenstvu. Šestostruka je prvakinja Balkana, a ovaj događaj doživela je vrlo emotivno:

-Nostalgija je proradila i setila sam se svih tih nekih trenutaka od pre 20, 30 godina. Učestvovala sam na svim velikim takmičenjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, tako da nema žala ni za čim. Čak bih i poručila roditeljima da dovedu decu da treniraju atletiku. To je zaista jedan od najlepših sportova –rekla je Filipović.

Atletski klub „Vožd“ može da se pohvali i vrsnim mladim atletičarima. Oni su predvođeni Marijom Stojadinović koja ostvaruje sve zapaženije rezultate:

-Vrlo sam zadovoljna ovom godinom jer sam postigla dva lična rekorda. Postala sam državna prvakinja za seniorke sa 13,58 sekundi i osvojila sam drugo mesto u skoku u dalj sa 6,38 sekundi. Falilo mi je četiri centimetra da budem prva u disciplini za koju nisam ni vežbala. Neočekivano je bilo, tako da je ovo za mene najbolja godina u životu. Planovi su mi da odem na na Evropsko prvenstvo. Imam dve norme: za skok u dalj i troskok. Cilj mi je da ostvarim obe norme i da odem tamo –istakla je Marija.

Svečanoj skupštini prisustvovali su aktuelni i nekadašnji funkcioneri kluba, kao i takmičari koji su ostavili poseban pečat u „kraljici sportova“ kada je Jagodina u pitanju. Tim povodom, uručene su im plakete i zahvalnice.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .