Naslovna // Sport // Državno prvenstvo u karateu u Jagodini: Šampionski trofej za “Spartak Enpi” iz Subotice

Državno prvenstvo u karateu u Jagodini: Šampionski trofej za “Spartak Enpi” iz Subotice

Karate klub „Hai ken“ iz Jagodine osvojio je drugo mesto, dok je treće pripalo Klubu „Jukobanat“ iz Zrenjanina. Učestvovalo je više od 400 takmičara iz 40 klubova Srbije

Foto: TV Kopernikus

Karate klub „Spartak Enpi“ iz Subotice pobednik je ovogodišnjeg Državnog prvenstva u karateu koje je protekle nedelje, 15. maja, održano u Hali sportova „JASSA“ u Jagodini. Događaj su organizovali Šotokan karate savez Srbije i Karate klub „Hai Ken“ iz Jagodine.

Na drugom mestu je klub „Hai Ken“ iz Jagodine, dok je treća pozicija u generalnom plasmanu pripala Klubu „Jukobanat“ iz Zrenjanina. Na ovoj sportskoj manifestaciji, učestvovalo je više od 400 takmičara iz 40 karate klubova Srbije.

-Imali smo kvalifikacione turnire po regionima kao što Vojvodina, Beograd, Južna Srbija… Ovaj turnir je i kvalifikacionog karaktera. Krajem septembra će se održati Otvoreno prvenstvo sveta u Češkoj, gde će po dva najbolja takmičara imati pravo da nastupi. Inače, Jagodina je kao domaćin perfektna i definitivno najbolja u Srbiji –rekao je Milorad Ćopić, predsednik Šotokan saveza Srbije.

Državno prvenstvo u karateu sastavni je deo 24. po redu Memorijala „Potpukovnik Goran Ostojić“. Na ovaj način, čuva se sećanje na ovog heroja sa Košara, velikog zaljubljenika u sport, naročito u karate.

-Samim tim što lokalna samouprava pomaže organizaciju svega ovoga drži primat u svemu onome što je patriotski i što predstavlja rodoljublje. Ova manifestacija iziskuje mnogo truda, ali Jagodina je za takve događaje uvek bila otvoren grad. To se vidi po odzivu ljudi koji ovde godinama dolaze. Oni se ovde lepo osećaju i ponosni smo zbog toga. Veoma nam znači pomoć lokalne samouprave i grada Jagodine na čelu sa Draganom Markovićem Palmom. On nam od 1999. godine nesebično pomaže da ova organizacija traje –rekao je Čedomir Vučićević, trener Karate kluba „Hai ken“ iz Jagodine.

Događaju u Hali sportova „JASSA“ prisustvovao je i Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

-Zahvaljujem se rukovodstvu Šotokan karate saveza Srbije što je Jagodini dodelilo organizaciju ovako važnog takmičenja, možda i najvažnijeg. To je dokaz koliko Jagodina ima autoritet u sportskom svetu Srbije. S obzirom na to da se takmičenje održava u okviru Memorijala „Goran Ostojić“, Jagodina i Jagodinski sportski savez se ovom istaknutom sportisti odužuje i na ovaj način. Pružili su punu podršku u organizaciji ovog takmičenja –rekao je Gligorijević.

Tokom prvenstva, dodeljene su i nagrade najboljim klubovima u prethodnoj godini, a šampionski pehar pripao je klubu „Jukobanat“ iz Zrenjanina. Na drugom mestu našao se „Spartak Enpi“ iz Subotice, na trećem „Hai ken“ iz Jagodine, na četvrtom „Šotokan 021“ iz Novog Sada, a na petom  Karate klub „Čoka“. Ovo je bila prva u nizu manifestacija koje će biti održane u okviru Memorijala, a do kraja meseca planirano je još nekoliko njih, poput padobranskih skokova i gostovanja bajkera.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .