Naslovna // Sport // Džudista, atletičar, glumac…

Džudista, atletičar, glumac…

 

Džudista Andrija Stošić osvojio više od 30 medalja i pehara

-Od Andrije tek očekujemo velike rezultate kada pređe u stariju kategoriju – kaže njegov profesor fizičkog Marjan Pavićević

Četrnaestogodišnji Andrija Stošić, učenik osmog razreda Osnovne škole ,,Goran Ostojić“ u Jagodini na nedavno održanom republičkom školskom prvenstvu u džudou, osvojio je treće mesto. Ovo je samo jedna od značajnijih medalja koje je Andrija osvojio u poslednje vreme.

Andrija Stošić je džudo počeo da trenira sa pet godina po ugledu na stariju sestru koja je takođe bila uspešan džudista. Član je Džudo kluba ,,13.maj“ iz Jagodine i do sada je osvojio više od 30 medalja i pehara na raznim takmičenjima.

-Moji najznačajniji uspesi su treće mesto na Balkanskom prvenstvu u džudou, prvo i treće mesto na državnom prvenstvu. Na školskom državnom prvenstvu sam osvojio treće mesto. Bavim se i atletikom i nedavno je bilo opštinsko takmičenje gde sam bacao medicinku za školu i osvojio prvo mesto – rekao je Andrija.

Da bi postigao dobre rezultate Andrija mora da trenira svakog dana. Kaže da mu to ne pada teško i pored svih obaveza koje ima u školi.

Profesor fizičkog u školi ,,Goran Ostojić“, i sam nekadašnji vrhunski atletičar reprezentativac, Marjan Pavićević za Andriju ima samo reči hvale.

-Andrija je, pre svega, izuzetan dečak, jako vredan, odličan đak, dobar sposrtista. Koristili smo ga, što se škole tiče, u više sportova, ne samo u džudou i atletici. Nastupao je on i pomagao na treninzima za košarku i rukomet. On se za školu takmiči od petog razreda. Najveće zasluge za njegov uspeh imaju njegovi treneri Boban Živković, Radovan dejanović i Branko Nićiforović, ali i mi se trudimo da mu pomognemo gde god možemo. Naravno, najveće zasluge ima Andrija koji trenira od svoje pete godine, znači devet godina aktivno. Od njega tek očekujemo velike rezultate kada pređe u stariju kategoriju – kaže Pavićević.

Osim sportom Andrija se bavi i glumom. Član je dramske sekcije i redovno glumi na školskom priredbama. Što se tiče daljeg školovanja palnira da upiše gimnaziju a nakon toga, kako kaže, iako neizmerno voli sport, još uvek nije odlučio da li će upisati Veterinarski fakultet ili Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .