Naslovna // Sport // Evropsko prvenstvo u Osijeku: Srebro za jagodinskog strelca Lazara Kovačevića

Evropsko prvenstvo u Osijeku: Srebro za jagodinskog strelca Lazara Kovačevića

Medalju je osvojio u ekipnoj konkurenciji sa kolegama Milenkom Sebićem iz Novog Sada i Milutinom Stepanovićem iz Kragujevca. Kovačević i trener Stepanović zadovoljni ostvarenim rezultatom

Lazar Kovačević: Foto TV Kopernikus

Još jedno izuzetno značajno ostvarenje najboljeg jagodinskog strelca i reprezentativca Lazara Kovačevića. Na Evropskom prvenstvu u Osijeku vazdušnom puškom je, kao član ekipe u kojoj su bili Milenko Sebić i Milutin Stepanović, osvojio srebrnu medalju. Malo sportske sreće nedostajalo je i u pojedinačnoj konkurenciji:

-Mogu da kažem da je ovo Evropsko prvenstvo posle korone, posle godinu dana kako nismo napuštali zemlju i nismo imali internacionalna takmičenja, bilo teško ali i da je dobro prošlo. U pojedinačnoj konkurenciji osvojio sam 13. mesto. Falilo mi je jako malo da uđem u finale i borbu za kvotu. Ali, to je sport: kako pobeđuješ, tako i gubiš. Izborili smo se da tog drugog dana osvojimo srebrnu medalju. Borba sa Rusima je isto protekla jako teško. Oni su veoma jaka ekipa. Ipak, mi se izborili da donesemo jednu medalju kući –rekao je Kovačević.

Zadovoljan ostvarenjem je i Lazarov trener Miomir Stepanović koji kaže da je reprezentacija Srbije ostavila upečatljiv utisak:

-Reprezentacija je imala dobrih rezultata i uspeha. Osvojili smo nekoliko ekipnih medalja u mešovitoj kategoriji, ali i nekih pojedinačnih. Lazar je odlično gađao. Borio se čvrsto, imao je dobre rezultate u pripremnom periodu i očekivali smo da će da ima rezultat koji će ga odvesti u finale. Nažalost, za 0,3 je izgubio finale i nije ušao u borbu za osvajanje olimpijske kvote. To je bio veliki udarac za njega i sve nas, ali on je uspeo da se skoncentriše u ekipnom gađanju sa ostalim kolegama Milenkom Sebićem iz Novog Sada i Milutinom Stefanovićem iz Kragujevca i uspeo je da postigne odličan rezultat. To ih je uvelo u finale za zlatnu medalju. Sa Rusijom su se borili za zlatnu medalju. Međutim, Rusi su veoma jaki. Osvojili smo vicešampionsku titulu i srebro, gde je naš Lazar bio veoma dobar i postigao je dobar rezultat –rekao je Stepanović.

Naredna značajna takmičenja koja očekuju Lazara Kovačevića su Svetski kup u Osijeku i, na domaćoj sceni, finale Kupa Srbije i državno prvenstvo.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .