Naslovna // Sport // Finale SCW zimskog kupa u Austriji: Zlatna medalja za Mikicu Veljića

Finale SCW zimskog kupa u Austriji: Zlatna medalja za Mikicu Veljića

Ovo je bila njegova treća pobeda na ovom takmičenju, a prvo sledeće takmičenje očekuje ga na proleće u Slovačkoj

Veljić sa svojim odličjima: Foto – privatna arhiva

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opšine i član Streljačkog kluba „Jagodina 92“, osvojio je prvo mesto u finalnom kolu SCW zimskog kupa u IPSC pucanju.

Veljić je do sada Jagodini i svom klubu, u kategoriji Super Seniora do 60 godina, doneo dvadesetak medalja i pehara sa internacionalnih takmičenja. Ovo je bila njegova treća pobeda na zimskom kupu u Austriji.

-U prvom i drugom kolu sam izašao sa 100 posto osvojenim brojem bodova i tako odmakao ostalim takmičarima. U trećem kolu sam imao, zbog jedne greške, par bodova manje, ali je zato u četvrtom, ujedno i finalnom kolu, sve ispravljeno i završeno pobedom. Sama organizacija je bila na visokom nivou  –rekao je Veljić i dodao da ga na proleće očekuju takmičenja u Evropi, a počinje sa „Bathory“ kupom u Slovačkoj.

Zimski kup u IPSC pucanju u Austriji održava se svake godine od oktobra do januara u četiri kola. Pravo učešća imaju svi sportski strelci sa kvalifikacijom za ovaj sport bez obzira na nacionalnost, pol i godine starosti. Organizator takmičenja bio je SCW sportski klub u Beču.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .