Naslovna // Sport // FK “Kolonija” iz Jagodine dobio svoj sportski teren

FK “Kolonija” iz Jagodine dobio svoj sportski teren

“Čekali samo na ovaj trenutak više od 30 godina. Hvala lokalnoj samoupravi što nam je izašla u susret, dobili smo jedan prelepi objekat” rekao je Predrag Petrović, predsednik MZ Kolonija

Foto: TV Kopernikus

Fudbalski klub “Kolonija” protekle subote dobio je svoj sportski teren, a istog dana odigrana je i prva utakmica ovo kluba na novoizgrađenom terenu. Radi se o investiciji Skupštine grada Jagodine, tako da će ovaj fudbalski klub posle tri decenije kao domaćin igrati na svom terenu:

-Po želji meštana ove Mesne zajednice da i oni imaju svoj sportski teren, lokalna samoupava je odmah reagovala i na ovom terenu. Teren je doveden u jedno pristojno stanje. Napravljeni su golovi i zaštitne mreže iza njih, kućice za igrače i delegate i prilazno stepenište. Uređene su i svlačionice, a nabavljena je i sportska oprema za fudbalski klub. S obzirom na to da je ovo istorijska utakmica, prva na Koloniji na ovom terenu, normalno je da je lokalna samouprava pomogla da se organizuje ono treće poluvreme kako bi se svi ljubitelji fudbala sećali tog dana. Naši planovi za ovu Mesnu zajednicu se ne završavaju ovim. Imamo još planova vezanih za ovaj teren i radićemo u narednom periodu. Želim klubu puno uspeha u narednom periodu. Što uspesi budu bili veći, biće brža i naša realizacija –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

U naselju, ali i u klubu, ogromno je zadovoljstvo zbog novog terena. Kažu, san se pretvorio u javu:

-Na ovaj teren čekali smo 30 godina. Odmah da se pohvalim da je ženski fudbalski klub “Jagodina” ponikao upravo na ovom terenu i dospeo do visina da igra sa “Crvenom zvezdom” i “Partizanom”. Posle 30 godina, zahvaljujući našoj lokalnoj samoupravi na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, dobili smo ovaj prelepi objekat. Imamo i dva pomoćna objekta To smo bili zaplanirali pre nekih dvadesetak godina, a sada, sa puno reči hvale, mogu da kažem da imamo sportski centar na Koloniji. S jedne strane imamo Đurđevo brdo, Zoološki vrt i Akva park, a sa druge strane sportski centar Đurđevog brda –rekao je Predrag Petrović, predsednik Mesne zajednice Kolonija.

-Svi volimo fudbal i Koloniju. Igramo za ovo mesto. Lokalna samouprava nam je dosta pomogla da u ovom veoma kratkom vremenskom intervalu ovaj teren liči na nešto s obzirom na to da je bilo malo zapušteno. Zahvaljujući njima imamo teren, moderne svlačionice i sve što jedan klub može da poželi u ovoj ligi –rekao je fudbaler Vladimir Mijović.

Fudbalski klub “Kolonija” je član Druge gradske lige. U Prvoj zvaničnoj utakmici na svom terenu savladao je “PSS192” sa 2:1, a od sada su u šampionatu odigrana tri kola.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .