Naslovna // Sport // FK “Morava” iz Ćuprije osvojila Kup FSPO

FK “Morava” iz Ćuprije osvojila Kup FSPO

Rezultat je bio 1:0, a pogodak je u 72. minutu, za ekipu iz Ćuprije postigao Danilo Đurić

Foto: TV Kopernikus

Zahvaljujući pogodku Danila Đurića u 72. minutu, rezultatom 1:0 ekipa „Morave“ iz Ćuprije proteklog utorka pobedila je ekipu „Radničkog“ iz Svilajnca i tako osvojila šampionski pehar Kupa Fudbalskog saveza Pomoravskog okruga.

Ovo je njihovo prvo osvajanje ovog Kupa, zbog čega iz rukovodstva tima nisu krili zadovoljstvo.

-Ovo je bila jedna stvarno jako teška utakmica i odlična ekipa “Radničkog” iz Svilajnca. Dosta je bilo šansi i sa njihove i sa naše strane. Ne bi bilo nepravedno i da su oni pobedili. Drago mi je da smo pokazali da možemo da igramo sa ekipama koje igraju Srpsku ligu, jer i mi jurimo ulazak u Srpsku ligu. Ovo je jedan lep primer gde mi možemo da pokažemo da možemo da igramo i sa ovakvim ekipama –rekao je Dušan Tanić, šef Stručnog štaba FK „Morava“ iz Ćuprije.

Finalna utakmica odigrana je na stadionu Gradskog fudbalskog kluba „Jagodina“. Komesar za takmičenje Okružne lige Fudbalskog saveza Pomoravskog okruga  Moma Radunović istakao je da je celo takmičenje proteklo na najvišem mogućem nivou.

-Mislim da su zasluženo obe ekipe došle do ovog stadijuma, a svi su se nadali da će “Radnički” iz Svilajnca da osvoji Kup. Međutim, Kup je takvo takmičenje da nikad ne može da se predvidi pobednik. Ipak je ekipa “Morave” iz Ćuprije zasluženo osvojila Kup za sezonu 2022/2023. godine –rekao je Radunović.

Po završetku finalne utakmice, dodeljeni su pehari i medalje, a pobedničku ekipu već u subotu, na domaćem terenu, očekuje nastavak prvenstva Zone Zapad i utakmica protiv ekipe „Borca“ iz Sedlara.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .