Naslovna // Sport // Formirano atletsko udruženje “Spartanac”

Formirano atletsko udruženje “Spartanac”

„Ovo je početak nečeg novog u našem gradu i drago mi je da smo naišli na podršku lokalne samouprave“ rekao je Nemanja Ivanović, koordinator ovog atletskog udruženja

Danijel Stojiljković, Zoran Gligorijević, Nemanja Ivanović i Aleksa Petrović

Jagodinski sportski savez koordinira rad 130 sportskih organizacija iz grada i sa sela. Ovih dana, novo ime u toj porodici sportskih kolektiva je atletsko udruženje pod nazivom „Spartanac“ koje okuplja osobe sa invaliditetom i njihove pratioce. Tim povodom, proteklog četvrtka,  u Jagodini je održana konferencija za novinare, na kojoj je Zoran Gligorijević, sportski direktor „JASSA“, istakao motiv za formiranje pomenutog udruženja:

-Na ideju za osnivanje ovog udruženja došlo se pre godinu dana kada su mladi ljudi iz Jagodine sa svojim pratiocima prvi put u istoriji naše zemlje istrčali jagodinski maraton. Publika je to prihvatila sa velikim emocijama i velikim poštovanjem pratila tu trku. Tim dečacima smo čestitali od srca, a Skupština grada Jagodine, na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, svakako je nagradila taj trud finansijski. Ujedno, oni su dobili i Oktobarsku nagradu za postignut uspeh. Grad će i u budućnosti pomagati ovo sportsko udruženje, jer njihovi članovi imaju ambicije da ravnopravno učestvuju sa drugim sportistima. Pomagaćemo ih kako finansijski, tako i organizaciono na različitim sportskim manifestacijama poput jagodinskog maratona –rekao je Gligorijević.

Jagodinski tim osoba sa invaliditetom je pre godinu dana ušao u istoriju kao prvi koji je uspeo da istrči pun maraton. U njemu su Aleksa Petrović i Danijel Stojiljković sa svojim pratiocima, a koordinator ovog udruženja je Nemanja Ivanović:

-Ovi momci su jednaki nama. Oni daju veliki primer ovom gradu i dokaz su za to da ako nešto želite i borite se za to, to možete i da ostvarite. Moramo da priznam da mi je jako drago što smo naišli na pozitivnu reakciju lokalne samouprave i našeg predsednika, kao i na podršku Jagodinskog sportskog saveza koji je pokazao da ima mesta za sve nas koji žele da unaprede ovaj grad. Celu ova priču oko pokretanja ovog udruženja vidim kao početak nečeg novog u našem gradu, a to je početak ozbiljnog inkluzivnog programa –rekao je Ivanović.

Danijel Stojiljković je izrazio zadovoljstvo zbog formiranja tima, a zahvalio se gradu i Jagodinskom sportskom savezu na maksimalnoj pomoći i podršci:

-Velika mi je čast što sam u ovom klubu. Trudićemo se da osvojimo što više medalja. Najviše bih želeo da se zahvalim mom timu koji je predložio da otvorimo ovaj klub. Zahvalio bih se i Zoranu Gligorijeviću. Takođe, želeo bih da kažem da je gospodin Dragan Marković Palma za mene najbolji čovek i najbolji predsednik. On sada meni pravi put da bih ja na vreme mogao da dođem na trening, a to se jako ceni i poštuje –istakao je on.

Ivanović je istakao i da su nedavno u Nišu oborili svoj rekord gde su maraton istrčali sa jedan sat i 56 minuta. Takođe, napomenuo je i da za jun pripremaju veliki projekat, ali detalje još uvek nije hteo da otkriva, jer žele da to bude iznenađenje.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .