Naslovna // Sport // Golbal kamp u Jagodini od 10. do 13. novembra

Golbal kamp u Jagodini od 10. do 13. novembra

U organizaciji ove sportsko-rekreativne manifestacije namenjene slepim i slabovidim osobama, učestvuju Jagodinski sportki savez, Golbal klub “Mladost” iz Beograda i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Niša. Pokrovitelj je Skupština grada Jagodine

Gligorijević, Ivanović, Grlica i Aleksandrović tokom konferencije (sleva nadesno): Foto TV Kopernikus

Golbal kamp pod nazivom „Jagodina 2022“ biće održan po prvi put u Jagodini od 10. do 13. novembra, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, saopšteno je na konferenciji za medije koja je održana tim povodom u prostorijama Hale sportova „JASSA“ u Jagodini.

Na kampu koji je sportsko-edukativnog karaktera, učestvovaće tridesetoro dece: kako iz Udruženja „Mladost“ iz Beograda, tako i iz jagodinskog Udruženja slepih i slabovidih „Jovanča Micić“.

-Želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi na čelu sa gospodinom Draganom Markovićem Palmom koji je uvek tu da razume značaj i organizaciju ovakvih kampova, Jagodinskom sportskom savezu i gospodinu Zoranu Gligorijeviću koji je uvek tu da potpomogne celokupnu manifestaciju i Fakultetu pedagoških nauka koji nam je omogućio korišćenje sale. Takođe, želeo bih da se zahvalim Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, prof. dr-u Marko Aleksandroviću koji je nesebično podelio svoje znanje i uveo me u sport osoba sa invaliditetom –rekao je Nemanja Ivanović, direktor kampa.

Golbal je sport koji je namenjen slepim i slabovodim osobama, a u kom je bivša Jugoslavija osvojila veliki broj medalja. Koordinator kampa i jedan od trenera biće Miloš Grlica, paraolimpijac i reprezentativac u ovom sportu, kojim se bavi još od svojih školskih dana.

-Golbal je autentični sport za slepe i slabovide i ima ga samo na paraolimpijskim igrama. Osetio sam ličnu potrebu i obavezu da kroz Golbal klub “Mladost” tu decu edukujem. Ako se iz te selekcije dece izdvoji neko koje će sutra braniti boje zastave svoje zemlje, biću neobično zahvalan i ponosan na tu činjenicu –istakao je on.

Sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja izrazili su veliko zadovoljstvo zbog saradnje koju imaju sa Jagodinom kao gradom, Jagodinskim sportskim savezom, kao i sa Nemanjom Ivanovićem, bivšim studentom ove visokoškolske obrazovne ustanove.

-Njegovo angažovanje je bilo veliko u promociji sporta osoba sa invaliditetom ovde u Jagodini. Ovaj kamp je jedan organizacioni iskorak koji vrše grad Jagodina i Jagodinski sportski savez. Nemanja Ivanović će pokazati da mogu i deca iz marginalizovanih grupa, konkretno slepa i slabovida, da se osećaju dobrodošlo u Jagodini i da ovde uspešno rade. Zahvaljujem se kolegi Ivanoviću što je svih ovih godina usko sarađivao sa mnom, sa gospodinom Grlicom i predstavnicima grada Jagodine. Ovom prilikom, želim da se zahvalim gospodinu Zoranu Gligorijeviću, velikom prijatelju našeg fakulteta, jer je i ovaj put podržao ovu inicijativu i na taj način pokazao da je Jagodina grad budućnosti i sporta: ne samo za stanovnike Jagodine, već i za celu Srbiju –rekao je Aleksandrović.

Iz Uprave Jagodinskog sportskog saveza istakli su da sa zadovoljstvom pružaju punu organizacionu i finansijsku podršku održavanju golbal kampa u Jagodini.

-Pozicionirani smo na mapi Srbije kao grad sporta, ali pored onog vrhunskog takmičarskog sporta, veliku pažnju posvećujemo i sportu osoba sa invaliditetom. U tom pogledu, imamo Udruženje “Jovanča Micić” koje se bavi organizacijom i sportom za slabovide. Takođe, imamo još nekoliko udruženja koja se bave sportom koji je namenjen osobama sa invaliditetom. Ravnopravni su sa svim ostalim sportistima u našem gradu –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Tokom trajanja kampa, svi učesnici će boraviti u Domu učenika srednjih škola u ovom gradu, a pored Ivanovića i Grlice, trenažne aktivnosti sa sa njima sprovodiće i Dejan Ivanović, operativni trener u golbalu i predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom u Kruševcu. 

Tom prilikom, predstavnici Jagodinskog sportskog saveza i golbal kluba „Mladost“ potpisali su i sporazum o tehničkoj saradnji i unapređenju sportova koji su namenjeni osobama sa invaliditetom, a predstavnici golbal kluba “Mladost” uručili su i prigodan poklon predstavnicima Jagodinskog sportskog saveza. Pokrovitelj kampa je Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .