Naslovna // Sport // Još dve zlatne medalje za Mikicu Veljića

Još dve zlatne medalje za Mikicu Veljića

Sledeće takmičenje očekuje ga 1. maja u Češkoj, a krajem maja i Državno prvenstvo u Beogradu

Georg Muler, Mikica Veljić i Robert Cernigoj: Foto – privatna arhiva

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine, osvojio je zlatnu medalju i prvo mesto na nedavno održanom internacionalnom takmičenju u Češkoj, “IPSC Czech Open 2”, kao i zlato na takmičenju „PP SZPS 2022“ u Sloveniji, u kategoriji super seniora.

Na takmičenju u Češkoj, učestvovalo je oko 200 takmičara u svim starosnim disciplinama. On je u svojoj kategoriji super seniora bio ubedljivo najbolji, sa 170 poena razlike od drugoplasiranog takmičara iz Češke. Takmičenje u Sloveniji, takođe je bilo internacionalnog karaktera i bilo je učesnika iz Italije, Hrvatske, Bosne, Srbije i Austrije.

-Na prošlom takmičenju u Češkoj osvojio sam prvo mesto, kao i na ovom drugom. Ostaje mi još treće takmičenje u ovoj zemlji , koje je odlučujuće za dalji plasman. Što se tiče takmičenja u Sloveniji, zahvaljujući organizatoru Robertu Cernigoju, poznatom imenu u svetu IPSC pucanja, svima nama je pružena mogućnost da uživamo i pokažemo šta znamo na ovako fantastičnom organizovanom meču. Ništa nije nedostajalo i sudije sa pomoćnim osobljem su vrlo profesionalno obavljale svoj posao –rekao je Veljić.

Pored Mikice, iz Srbije je bio još jedan takmičar: Dragan Čačić iz Novog Slankamena, predsednik IPSC kluba “Jedinica”: Super liga počinje 1. maja isto u Češkoj, gde će takođe učestvovati, a krajem maja biće na domaćem terenu, na Državnom prvenstvu u Beogradu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .