Naslovna // Sport, Tema dana // Jagodina posle pobede u finalu Kupa slavi svoje fudbalere

Jagodina posle pobede u finalu Kupa slavi svoje fudbalere

Jagodina je u velikom finalu Kupa Srbije bila bolja od Vojvodine i golom Milana Djurića sa bele tačke ušla u istoriju srpskog fudbala kao debitant – osvajač trofeja u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja. Ovaj ogroman uspeh fudbaleri su sa čelnicima kluba i grada na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, uz prisustvo 10.000 ljubitelja fudbala, sinoć proslavili na Gradskom trgu u Jagodini.

Kada je Milorad Mažić u 22 časa i 21 minut odsvirao kraj finalne utakmice i oficijalni spiker na stadionu Partizana Voja Nedeljković rekao istorijsku rečenicu: Jagodina je pobednik Kupa Srbije za 2013. godinu, sa istočne tribine iz 5.000 grla oduševljenih navijača Jagodine čulo se čak do Marakane skandiranje: KUP JE NAŠ!“.

Simo Krunić, šef stručnog štaba, svakako najzalsužniji za ekspanziju jagodinskog superligaša u pretekle dve godine, sijao je od sreće.
– Ovo je kruna dovogodišnjeg napornog rada. Osvojili smo Kup Srbije, trofej o kojem mnoge generacije jagodinskog fudbala nisu mogle ni da sanjaju. Znali smo da, ako postignemo prvi gol, posle toga teško primamo golove. Ispostavilo se na kraju da se igra odvijala upravo po tom scenariju i na kraju, po meni, pobednički pehar se zasluženo našao u našim rukama. Čestitam mojim fudbalerima koji su dali i više od maksimuma da dodju do ovog istorijskog uspeha, takođe bih se zahvalio rukovodstvu grada, upravi kluba i navijačima koji su sve vreme bili uz nas. Ovo je bila prva pobeda nad Vojvodinom, moralo i to jednog dana da se desi, ističe Simo Krunić.

Fudbaleri Jagodine bili su presrećni zbog za sve njih najvećeg uspeha u igračkoj karijeri.
-Presrećen sam zbog ovog uspeha. Ovaj uspeh bih posvetio navijačima koju su nas bodrili tokom cele finalne utakmice. Želim da im uputim jedno veliko hvala. Doveli su nas do velikog uspeha, trijumfa u finalu kupa Srbije i pobedničkog pehara, kaže Duško Dukić, jedan od boljih pojedinaca u odličnom timu Jagodine.

Jedan od junaka finalne utakmice golman Igor Bondžulić nije krio zadovoljstvo zbog velikog uspeha jagodinskog kluba.
-Pokazali smo karakter protiv odlične ekipe Vojvodine. Vršili su pritisak svih 90 minuta na naš gol jer smo mi od 16. minuta imali povoljan rezultat. Nije nam bila bitna igra, bio nam je bitan rezultat, jer pobede se pamte. Ovo je naša prva pobeda nad Vojvodinom. Želeo bih da se zahvalim našim navijačima koji su nas bodrili sviih devedeset minuta i praktično nas doveli do ove velike pobede i trijumfa u finalu Kupa Srbije, kaže golman Jagodine.

Milan Djurić, strelac gola odluke smatra da su fudbaleri Jagodine ispunili obećanje dato pre ove utakmice.
-Igrali smo maksimalno odgovorno, dali smo svoj maksimum, kao što sam najavio na konferenciji uoči ove istorijske utakmice. Kada tako igramo rezultat nikad ne izostane. Ovo je za mene veliki dan u mojoj karijeri, i za mene i za moje saigrače, rekao je Milan Djurić, koji je udarac sa bele tačke izveo sa milimeratskom preciznošću: Supića je poslao u levu, a loptu u desnu stranu.

Da je za fudbalere, navijače, ali i za grad u srcu Pomoravlja ovo bio veliki dan potvrdio je i Miloš Stojanović, Popaj.
-Ovo je velik dan za sve nas. Svi smo presrećni, ne znam kome bih se sve zahvalio za ovaj veliki uspeh. Samo mogu da kažem da smo svi zadovoljni ovim velikim uspehom. Hvala saigračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba i predstavnicima lokalne samouprave, svi oni su nam omogućili da stignemo do ovog podviga. Pozdravljam sve ljubitelje fudbala u gradu na Belici i mogu da im poručim da je pehar koliko naš toliko i vaš, rekao je Miloš Stojanović.

Jedan od najboljih u redovima pobednika Kupa Srbije Danijel Mihajlović stavio je u džep najboljeg napadača Vojvodine Abubakara Oumarua.
-Presrećan sam zbog velikog uspeha. Ovo je za Jagodinu i Pomoravski sport veliki i istorijski dan. Ostvarili smo zaista ogroman uspeh. Da budem iskren: ovakav ishod velikog finala sam priželjkivao, ali nisam bio siguran da ćemo biti bolji od Vojvodine. Novosadjani su bili u psihološkoj prednosti, jer do sada u prvenstvu protiv Vojvodine nismo osetili slast pobede. Što se tiče Oumarua, ja i Živanović nismo mu dozvolili ni oka da otvori. Striktno smo ga pratili i onemogućili smo ga da se razmahne i dođe do izražaja. Ja sam posle duže pauze, zbog teške povrede i oporavka, odigrao jednu utakmicu po mom ukusu. Drago mi je što sam deo ove sjajne ekipe koja je ušla u istoriju jagodinskog fudbala, rekao nam je presrećan zbog svoje dobre igre i podviga Jagodine Danijel Mihajlović.

Veliki istorijski uspeh – trijumf u finalu Kupa Srbije fudbaleri Jagodine, sa čelnicima kluba i grada na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, predsednikom Skupštine grada Jagodine, proslavili su sinoć na Gradskom trgu u Jagodini. Na Gradskom trgu okupilo se preko 10.000 ljubitelja fudbala koji su pozdravili od pre dva dana jagodinske heroje – fudbalere Jagodine koji su se jednodušno zahvalili navijačima na sjajnoj podršci na stadionu Partizana.

DRAGAN MAROVIĆ PALMA: POBEDIO BOLJI TIM
Dragan Marović Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine, istorijski uspeh je prokomentarisao na sledeći način.
-Desilo se nešto što u istoriji nije doživela fudbalska Jagodina, da FK ,,Jagodina“ osvoji Kup Srbije. Zašto smo mi ulagali u sport: hoćemo da mladim ljudima idoli budu na sportskim terenima i sve što radi ovaj grad, kada je u pitanju sport, smatram da nije promašena investicija. Pobedili smo Vojvodinu koja ima mnogo veću tradiciju, njima je bio šesti put da učestvuju u finalu Kupa, nama je ovo bio debi, bili smo bolji od njih i pobedili smo. Na ovaj način nastavljamo i dalje da skrećemo mlade ljude sa lošeg puta, droge i alkohola, da im obezbedimo uslove da se bave sportom. Želim na kraju da kažem da svi sportski klubovi iz ovog grada finansiraju se iz budžeta. Ovaj grad će i u narednom periodu pomagati sve sportske klubove. Ja sam obećao pre nekoliko godina da ću Jagodinu da odvedem u Evropu. Uveli smo Jagodinu ponovo u Evropu, očekujem da ćemo igrati sa nekim poznatim klubom. Prvo kolo preskačemo zato što smo osvajači Kupa. Siguran sam da Jagodina postaje jedan sportski centar, do juče smo to bili infrastrukturno, danas i po rezultatima. Želim da čestitam fudbalerima, stručnom štabu na ovako velikom uspehu i fudbalskom spektaklu, rekao je Dragan Marković Palma.

Predsednik Skupštine grada Jagodine ima i jedan predlog za čelnike Fudbalskog saveza Srbije.
-Predložiću Fudbalskom savezu Srbije da, ukoliko naredne godine dva finalista budu van Beograda, da bude izvlačenje i da jedan od klubova bude domaćin. Ne moramo mi iz centralne Srbije i Vojvodine da idemo u Beograd, mogu Beogradjani da dolaze u Jagodinu i da gledaju kvalitetan fudbal.

NAGRADE ZA USPEHE U NIZU
Na pitanje da li će fudbaleri Jagodine dobiti specijalne premije za trjumf u Kupu Srbije, Dragan Marković Palma je odgovorio:
-Nismo obećali fudbalerima neke specijalne premije za trijumf u Kupu Srbije. Mi nagradjujemo uspehe u jednom ciklusu. Znam da je novac motiv za sve u životu, ali fudbaleri nisu pitali kolike će premije biti. U svakom slučaju će biti nagrađeni, ali ne nekim velikim parama, za ono što su pokazali na stadionu Partizana u Beogradu, rekao je Marković.

Zoran Milovanović
Foto: Slađan Alempijević

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .