Naslovna // Sport // Jagodinski “Dream team” otputovao u Nemačku na Svetsko prvenstvo

Jagodinski “Dream team” otputovao u Nemačku na Svetsko prvenstvo

Dvadeset troje plesača takmičiće se u kategoriji “Street dance”, a finale će biti održano u nedelju 20. oktobra. Sve troškove snosi Skupština grada Jagodine

Odlično raspoloženje pred polazak

Jagodinska plesna škola „Dream Team UDC“ otputovala je u ponedeljak 14. oktobra u popodnevnim časovima na svetsko prvenstvo u kategoriji „street dance“ koje se tokom ove sedmice održava u Bremerhovenu, gradu u Nemačkoj.

Na takmičenju će nastupiti dvadeset troje takmičara iz  ove plesne škole, a u ekspediciji je i devetoro roditelja. Kompletne troškove puta i boravka u Nemačkoj snosi Skupština grada Jagodine, a da je raspoloženje pred takmičenje odlično, potvrdio je i Branimir Đuričić, direktor Plesne škole „Dream Team UDC“ iz Jagodine:

-Ima pozitivne treme što će na njih uticati da budu bolji. Spremali smo se dva meseca za takmičenje, ali oni su u formi jer se trenira i igra tokom cele godine, tako da smo spremni. Svetsko prvenstvo je veoma jako i od 30-40 formacija svako može da bude prvi. Mi bi prvo voleli da prođemo taj prvi krug, a posle – kako bude bilo, bićemo zadovoljni. Učešće u finalu bi stvarno bio veliki uspeh. Imamo značajnu i kompletnu podršku Skupštine grada Jagodine i sportskog Saveza. Oni su sve finansirali: kako za decu, tako i za roditelje –rekao je Đuričić.

Svetsko prvenstvo u kategoriji „street dance“ u Nemačkoj trajaće do nedelje, a roditelji su ekipu Plesne škole „Dream team UDC“ ispratili velikim aplauzom.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .