Naslovna // Sport // Jagodinsko Udruženje “Spartanac” na Sarajevskom maratonu 26. jula

Jagodinsko Udruženje “Spartanac” na Sarajevskom maratonu 26. jula

Ovo je njihovo prvo učešće van granica naše zemlje, a događaj ima humanitarni karakter pošto se trči za decu sa Daunovim sindromom

Nemanja Ivanović, Aleksa Petrović i Marko Gajić: Foto TV Kopernikus

Jagodinsko atletsko-sportsko Udruženje „Spartanac“ učestvovaće 26. jula na maratonu u Sarajevu.

Na Sarajevskom maratonu trčaće 42.195 metara, a on će biti humanitarnog  karaktera jer se trči za decu sa Daunovim sindromom. Tim Udruženja „Spartanac“, kao i do sada, predvodiće poznati jagodinski karatista Nemanja Ivanović:

-Meni je veliko zadovoljstvo što Udruženje „Spartanac“ prvi put trči van granica svoje zemlje. Takođe, drago mi je što nastavljamo tu svoju priču motivacije ljudi i okruženja u kome živimo. Želimo da motivišemo ljude da se bave sobom, da unapređuju sebe u mentalnom i duhovnom pogledu, a onda i u fizičkom, što je od krucijalne važnosti, naročito u ovim mesecima kada živimo u nekom vakumu. Ovom prilikom bih da se zahvalim gospodinu Draganu Markoviću i Zoranu Gligorijeviću koji su prepoznali ovu priču, podržali da se ovo prijateljstvo i energija šire, ne samo u Jagodini, već i širom Srbije. Zaista mi je zadovoljstvo što Jagodina prednjači i u ovakvim akcijama –rekao je Ivanović.

Osim Nemanje, u timu su još i Marko Gajić, Đorđe Aleksić i Aleksa Petrović, koji  je i osnivač Udruženja „Spartanac“. Uz dva pomenuta maratona, ovaj tim je do sada istrčao dva polumaratona:

-Neće biti standardno vreme od šest sati, biće skraćeno za sat vremena, na pet sati. To znači da bi trebalo da bude sedam minuta po kilometru što je jako teško, pogotovo za nas koji ne trčimo stalno maratone. Potrudićemo se, dali smo sve od sebe u pripremama, sve zavisi od samog terena. Ne znamo kakva nas staza čeka –rekao je Gajić.

Podsećanja radi, članovi ovog Udruženja su prošle godine ostvarili istorijski uspeh kada su gurajući kolica u kojima su osobe sa invaliditetom istrčale jagodinski maraton.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .