Naslovna // Sport // Jovana Petrović (11), mlada takmičarka u sinhronom plivanju: Želim da odem na Olimpijske igre

Jovana Petrović (11), mlada takmičarka u sinhronom plivanju: Želim da odem na Olimpijske igre

„Bazen je dubok, voda je čista i topla i sviđa mi se Akva park“ rekla nam je mlada sportistkinja tokom nedavnog boravka u Jagodini

Jovana Petrović, budućnost sinhronog plivanja

Jovana Petrović, jedanaestogodišnja takmičarka u sinhronom plivanju, gaji ogromnu ljubav prema ovom spoju plivanja, gimnastike i plesa. Jovana je iz Beograda, član je kluba „25. maj“ i uživa u ovom sportu. Ova talentovana devojčica je tokom nedavnog boravka u jagodinskom Akva parku demonstrirala svoje umeće i tako pokazala svu lepotu ovog olimpijskog sporta:

-Kao mala, jako sam volela da plešem i volela sam muziku. Ovaj sport je spoj svega toga. U bazenu sam od svoje četvrte godine. Treninzi traju najmanje dva sata i dosta su teški. Radimo najviše kondiciju, a onda i figure –rekla nam je ona.

Visoki rezultati na takmičenjima samo pokazuju da se maksimalan trud koji ulaže zajedno sa svojim klubom i te kako isplati. Njen klub „25. maj“ bio je prvi na Međunarodnom takmičenju u Beču, treći na Međunarodnom takmičenju u Mađarskoj, dok je prvi u svojoj zemlji – u svim disciplinama. Međutim, tu se ambicije mlade plivačice ne završavaju:

-Želim da odem na Olimpijske igre i da postignem rezultat koji je viši od 90 poena –rekla nam je ona.

Jovana je uputila komplimente i na račun jagodinskog Akva parka. Centralni bazen ispunjava sve uslove za sinhrono plivanje, kaže ona:

-Bazen je dovoljno dubok i voda je čista. Prvi put sam ovde. Voda je dosta topla za razliku od one koja je u beogradskim bazenima. Sviđa mi se Akva park –rekla nam je mlada Jovana sa osmehom.

Aktuelna situacija sa pandemijom korona virusa poremetila je planove klubovima i takmičarima u sinhronom plivanju. Ukoliko ne dođe do novih pomeranja, Jovanu i njen tim na kraju godine očekuju dva međunarodna takmičenja u Beogradu.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .