Naslovna // Sport // Klubovi su se o svemu dogovorili

Klubovi su se o svemu dogovorili

Zasedao Izvršni odbor Fudbalskog saveza grada Jagodine

Jagodina – Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza grada Jagodine imala je uobičajeni tok. Verifikovane su odluke Odbora za hitna pitaje FSG Jagodine, a vezane su za raspodelu finansijskih sredstava iz gradskog budžeta klubovima. Dobrica Milanović, predsednik FSG Jagodine, informisao je članove Izvršnog odbora i o aktivnostima između dve sednice, a prilikom razmatranja izveštaja komesara u toku takmičenja u Prvoj i Drugoj gradskoj ligi, Milorad Milenković, komesar za takmičenje Prve gradske lige da je zanimljivu konstatatciju:
-Takmičenje nikad nije bilo bolje. Klubovi su se o svemu dogovorili tako da sudije nisu ni o čemu odlučivale!

Radosav Mijajilović, komesar za takmičenje Druge gradske lige, bio je takođe realan:
-U ovoj ligi igrali su poluozbiljni klubovi u smislu organizacije i vođenja utakmica. Mnogo igrača je igralo sa dva žuta kartona, otuda veliki broj kazni i oduzimanja bodova. Igrali su čak i igrači posle dobijenog crvenog kartona. Najviše protesta je bilo na račun odluke da Savez ne vodi evidenciju žutih kartona ali pojedini klubovi su i posle mog upozorenja da neki igrač ima dve javne opomene, tog igrača stavljali u tim uz obrazloženje ,,da nemeju druge igrače koji bi igrali“.

Ljubomir Stevanović, komesar za delegiranje sudija, složio se sa izjevom gospodina Milorada Milenkovića.
-U suštini tako je bilo u Prvoj gradskoj ligi. Nije bilo težih incidenata, ali da je bilo teško, bilo je. Nije bilo lako u takvim okolnostima izbalansirati da takmičenje bude regulano i da mlade sudije dobiju priliku da sude. Klubovi su se ponašali korektmno, službena lica takođe!

Dobrica Milanović ukazao je na veliku konkurenciju u Prvoj gradskoj ligi.
-Čak 5 klubova borilo se za prva dva mesta. Ribnik je na polovini trke otpao, ali su ostali bili u trci bukvalno do samog kraja prvenstva. Što se tiče Saveza maksimalno smo odradili svoj deo posla da sve bude regularno sa naše strane. Da li su klubovi međusobno dogovarali rezultate, to ne znam. U proleće je bilo 25 derbija i nije bilo problema. Prvenstvo je sa naše strane proteklo onako kako treba, zaključio je Dobrica Milanović.

Milorad Milenković se, posle usvajanja izveštaja komesara o toku protekle sezone, ponovo oglasio:
-Moramo da klubovima Prve gradske lige naložimo da stvore sve uslove za normalno takmičenja što podrazumeva da igrališta moraju biti ograđena i da na njima budu svlačionice sa vodom i strujom. Naši klubovi moraju biti spremni za viši stepen takmičenja. Gde će sada igrati Napredak iz Starog Liništa? – zapitao je Milorad Milenković.

Doneta je odluka da se klubovi obavežu da u narednih godinu dana stvore sve uslove za takmičenje narvano uz pomoć lokalne samouprave.

Nagrada za fer-plej u Prvoj gradskoj ligi pripala je Bresiju, ekipi koja je zauzela poslednje mesto ali je tokom prvenstva bila najkorektnija.

Usvojen je predlog kandidata za delegatske liste viših liga po staroj praksi: predlagani su novi kandidati a niko od postojećih nije predložen za skidanje sa tih lista.
Z. Milovanović
foto: S.A.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .