Naslovna // Sport // Kučevo nadigralo Jagodinke

Kučevo nadigralo Jagodinke

U PRVOM KOLU PLEJ-AUT SUPER LIGE NENADJENJE U JAGODINI

zorkRukometašice Kučeva su sjannom igrom u odbrani i efikasnom u napadu gde su često efektno završavale svoje akcije stigle do zaslužene pobede. U Jagodini jedina svetla tačka Aleksandra Vukajlović je u većm delu susreta bila pod prismotrom, ostale rukometašice nisu imale rešenja u napadu a ni golman Adrijana Mišković nije imala svoje veče
JAGODINA – KUČEVO 23:30(11:15)
JAGODINA – Dvorana: JASSA. Gledalaca:200. Sudije: Vasilijić(Niš), Zdravković (Leskovac). Sedemrci: Jagodina 3(3), Kučevo 4(4). Isključenja: Jagodina 6, Kučevo 10 minuta.
JAGODINA: Radosavljević, Marković, B. Šaronjić 2, Perazić 1, Vukajlović 7, J. Bogdanović, Cvetinović 1, Prelević 1, Stefanović, E. Šaroniić 3, Mišković (5 odbrana), Glišović 7(3), Cijanović 1, Simonović, Adega, Stranjanac (7 odbrana).
KUČEVO: Petrović, Ivković, Milošević, Joksić, J. Djordjević 4, Stanić, Novaković, Jenić, Krstiović, A. Djordjević 6, Belić (18 odbrana), Rajić 2(2), Pavlović, D. Stojiljković 1, Gojković 10(2), J. Stojiljković 7.
IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Gojković (Kučevo).
SEMAFOR: 4:3(7), 4:7(12), 7:7(14), 7:11(21), 8:13(27),15:20(36), 16:24(43).
Kučevo je u prvoj utakmici plej-auta napravilo brejk u Jagodini. Gošće su bile bolje. Na golu su imale sjajnu Sandru Rajić a u napadu rapsoložene za golove kapitena Jelenu Gojković, Aleksandru Djordjević, koja je ovu sezonu započela Jagodini, i Jovana Stoiljković, dok je u Jagodini dobra igra Aleksandre Vukajlović bila premalo da bi se zabeležila pobeda. Uz to ona je veći deo utakmice flasterom bila izbačena iz igre. Valja istaćio i to kada se lomio rezultat u prvom delu sudije su bile nekonjene gošćama iz Kučeva.
Već na početku gošće iz Kučeva svojom borbenom igrom stavile su do znanja domaćim rukometapicama da će se boriti za pobedu. Zahvaljujući sjajnim odbranama golmana Sandre Rajić i efikasnoj završnici napada gošće su u 12. minutiu povele sa 7:3. Usledila je serija golova Aleksandra Vukajlović i vrlo brzo na semaforu je rezultat bio 7:7. Tada su na scenu stupile sudija Vasilijić i Zdravković, koji u nekoliko navrata nisu sankcionisae prekršaje gošći, što su rukometašice Kučeva obilato koristile i vrlo brzo preokrenule rezultat u svoju korist – 8:12 u 24. minutu. Trener gošći Ratomir Erić povukao je mudar potez kada je zadužio jednu rukometašicu da flasterom izbaci iz igre Aleksandr Vukajlović. Bez Aleksandre Jagodinke su bile praktično bez rešenja u napadu. Uz to glman Adrijana Mišković jednostabmo nije imala svoje veče.
Početak drugog dela ponovo je pripao gošćama. Kapiten Jelena Gojkvoić pogadjala je iz svih pozicija, Jovana Stoiljković, koja je u Radničkom iz Kragujevca igrala na poziciji desnog krila, kao desni bek pogadjala efektno iz gotovo nemogućih pozicija, a veliki dorinos dominaciji Kučeva na terenu u Jagodini dale je Aleksandra Djordjević. Uz sve to Sadra Rajić je branila bukvalno sve. Aleksndra Vukajlović je i dalje bila flasterom onemogućena da kreira igru Jagodine. Rešenja sa klupa a još manje u igri nije bilo pa su Jagodinke doživele zalsužen poraz. Gošće su se pobedi radovale kao da su oosojile medalju na nekom od evropskih takmičenja. Moramo da priznamo – zasluženo.
Z. M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .