Naslovna // Sport // Mihajlo Miladinović iz Jagodine otputovao u Gruziju na svetsko prvenstvo u šahu

Mihajlo Miladinović iz Jagodine otputovao u Gruziju na svetsko prvenstvo u šahu

On se takmiči u grupi učesnika do 10 godina, za koju je prijavljeno višeo od 70 učesnika iz celog sveta. Veliku podršku Mihajlu i treneru pružili su grad Jagodina, Jagodinski sportski savez i kompanija „Juhor“

Foto: TV Kopernikus

Mladi jagodinski šahista Mihajlo Miladinović otputovao je na svetsko prvenstvo u šahu koje se ove godine održava u Gruziji. 

Ovo je prvi put u istoriji da jedan jagodinski šahista nastupa na planetarnom šampionatu za kadete, gde će predstavljati Šah klub „Kablovi“, grad Jagodinu i reprezentaciju Srbije.

-Radio sam sa mojim trenerom celo leto. Jako je takmičenje i trudiću se da igram kako najbolje znam i umem. Ima treme, ali to je jedno veliko takmičenje –rekao je mladi Mihajlo pre polaska.

Mihajlo je u Gruziju otputovao u pratnji svog trenera Matije Ivića.

-U grupi do 10 godina, u kojoj se Matija takmiči, već sada ima prijavljenih nešto više od 160 takmičara iz preko 70 zemalja širom sveta. To nam dovoljno govori o tome kakva će konkurencija tamo biti. Mi smo sve vredno pripremali celo leto da bi naš grad i našu zemlju predstavljali na ovom prvenstvu. Skupština grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom, i Jagodinski sportski savez prepoznali su dosadašnje Mihajlove uspehe i pomogli su nam puno da učestvujemo na ovom, za nas, najvažnijem prvenstvu do sada. Mihajlo će učestvovati kao član delegacije Šahovskog saveza Srbije i mlade reprezentacije –rekao je trener.

Pomoć i podrška grada i Sportskog saveza za ovog uspešnog sportistu ni ovaj put nije izostala.

-Veliki je uspeh učestvovati na svetskom prvenstvu u bilo kom sportu, a posebno u ovom teškom i misaonom sportu. Grad Jagodina čvrsto stoji iza svih sportova u našem gradu. Pomogli smo i njegov nastup na Državnom prvenstvu kada je ubedljivo osvojio prvo mesto i kvalifikovao se za ovo takmičenje, a pomogli smo i ovaj nastup u Gruziji. Želimo puno sreće: kako Mihajlu tako i treneru i da nam se vrate sa lepim vestima –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Foto: TV Kopernikus

Mihajlova majka Olivera Stefanović istakla je da su na Mihajla veoma ponosni.

-Ovo je jedan veliki uspeh za ovo dete. Ima našu maksimalnu podršku u svemu što je do sada uradio i, naravno, pratićemo i dalje njegov rad. Ja bih se ovom prilikom zahvalila gradu, Jagodinskom sportskom savezu i kompaniji „Juhor“ koja je takođe pomogla da Mihajlo ode na ovom takmičenje. Ja tamo radim pa su oni to prepoznali kao veliki uspeh, tako da su hteli da pomognu. Moja očekivanja su da igra najbolje što može. Takmičenje je izuzetno jako. Nemamo prevelika očekivanja, samo da on bude zadovoljan. To je nama najbitnije –rekla je Olivera.

Svetsko šahovsko prvenstvo u Gruziji počinje 16., a trajaće sve do 28. septembra.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .