Naslovna // Sport // Mihajlo Miladinović iz Jagodine prvak Srbije u šahu za kadete

Mihajlo Miladinović iz Jagodine prvak Srbije u šahu za kadete

Tim povodom, lokalna samoprava je njega i njegovog trenera Matiju Ivića nagradila, a mladog takmičara očekuju i Evropsko prvenstvo u Turskoj i Svetsko u Gruziji

Foto: TV Kopernikus

Mihajlo Miladinović iz Jagodine osvojio je titulu prvaka Srbije na Državnom prvenstvu za kadete u šahu koje je održano nedavno u Novom Sadu.

-Spremao sam se dosta za ovo takmičenje i mnogo sam srećan što sam ga osvojio. Bilo je teško i naporno, ali sam uspeo da budem prvi u Srbiji. Sprema se za Evropsko i Svetsko prvenstvo. Volim šah i igram ga četiri godine. Smiruje me –rekao je Mihajlo.

Njegov trener Matija Ivić ne krije zadovoljstvo zbog ogromnog uspeha mladog šahiste.

-Ponosan sam na njegov uspeh, pre svega jer će on biti naš predstavnik na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Nema sumnje da će učešće na najvišim prvenstvima biti jedno veliko iskustvo za njega i da će pozitivno uticati na njegov dalji napredak. Nagrada koju je primio biće mu veliki podstrek za dalji rad i nadam se da ćemo kroz par godina dobiti još jednog igrača sa međunarodnom titulom. Dugujemo veliku zahvalnost Skupštini grada Jagodine na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom koji je oduvek snosio troškove učešća naših najboljih kadeta na Kadetskim prvenstvima Centralne Srbije i Srbije što nije tako čest slučaj u drugim sredinama –rekao je Ivić.

Mihajlo i Mateja, za postignuti uspeh, nagrađeni su od lokalne samouprave, u prostorijama Šah kluba „Kablovi“.

-U ime grada Jagodine, našeg predsednika Dragana Markovića Palme i Jagodinskog sportskog saveza nagrađujemo veliki uspeh koji je postigao Mihajlo Miladinović. To je veliki uspeh u ovom teškom, misaonom sportu i mi mu čestitamo. Praksa grada Jagodine je, pored redovnog finansiranja, i nagrađivanje postignutih rezultata. Ovoga puta nagrađujemo malog Mihajla i njegovog trenera Matriju prigodnom nagradom –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Istog dana, održan je i četvrti kvalifikacioni Gran prvi turnir od sedam koliko ih ima godišnje. Učestvovalo je oko 200 takmičara iz celog Pomoravlja, ali i Kragujevca, Niša i Beograda. Prema rečima Slobodana Radosavljevića, sportskog direktora Šahovskog kluba „Kablovi“, sve troškove u vrednosti od 120 hiljada dinara snosi lokalna samouprava grada Jagodine. Finalni turnir biće održan u decembru, kada je i Dan Šah kluba „Kablovi“.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .