Naslovna // Sport // Mikica Veljić pobednik Kupa u Češkoj

Mikica Veljić pobednik Kupa u Češkoj

Strelac je osvojio prva mesta u sva tri kola ove sportske manifestacije, u kategoriji „Super seniora“

Foto: privatna arhiva

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine, osvojio je prvo mesto 15. maja u trećem i završnom kolu internacionalnog takmičenja „Czech Open“  u Češkoj u IPSC pucanju, ujedno i titulu pobednika kupa.

Takmičara je bilo više nego u prethodna dva kola u svim kategorijama, a naročito u kategorijama „Lady“ i „Super senior“, u kojoj se Mikica i takmičio.

-Posebno se radujem ovoj pobedi jer je dosta truda uloženo u treninge i pripreme za svako kolo kupa. Česi su priznato dobri organizatori i strelci i u svakom kolu borba je bila iznova. Za treće kolo je bilo neizvesno kako će se odviti zbog povreda na rukama i telu, koje su se dogodile dan pre meča. Došlo je do pitanja da li će mi start biti dozvoljen. Medicinska komisija je dala svoju saglasnost tako da sam po planu mogao da startujem i iz sebe izvučem onoliko koliko je moguće –rekao je Veljić.

Podsećanja radi, Veljić je već osvojio prva mesta u prethodna dva kola, te je ovom trećom pobedom i titulom pobednika zaokružio ovo takmičenje u Češkoj.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .