Naslovna // Sport // Na takmičenju u Prokuplju: Prvo mesto za Karate klub “Hai ken” iz Jagodine

Na takmičenju u Prokuplju: Prvo mesto za Karate klub “Hai ken” iz Jagodine

Ukupno 18 takmičara ovog kluba proglašeno je najboljim u generalnom plasmanu. Trener Čedomir Vučićević zadovoljan je ostvarenim rezultatom

Čedomir Vučićević sa mladim takmičarima: Foto TV Kopernikus

Karate klub „Hai ken“ iz Jagodine osvojio je prvo mesto u generalnom plasmanu na nedavno završenom takmičenju „Toplica open“ održanom u Prokuplju.

Na takmičenju „Toplica open“, koje je održano povodom 50 godina postojanja tamošnjeg istoimenog karate kluba, nastupilo je 18 karatista uglavnom mlađih kategorija Karate kluba „Hai ken“. Trener Čedomir Vučićević zadovoljan je ostvarenim rezultatom:

-Mi smo se spremali tokom leta za ta takmičenja i ostvarili smo svoj cilj. Bili smo ubedljivo prvi sa 18 takmičara u Prokuplju. Ispoštovali smo Karate klub „Topličanin“ koji je tradicionalni gost naših turnira u Jagodini. Osvojili smo generalno prvo mesto sa jednom ekipom od 18 takmičara, u kojoj je bilo svih uzrasnih kategorija, a najviše najmlađih. Oni su pokazali da Jagodina ima potencijala i ponos su ovog grada. Stvarno rade kvalitetno, a ujedno su i obrazovani u svakom pogledu. Ja sam malo strog trener i tražim više od njih kako bi pomerili svoju granicu i naučili nešto, kako bi u ovi teškim vremenima bili ono što bi i trebalo da budu – šampioni –rekao je Vučićević.

Mladi karatisti su, za nekoliko godina bavljenja ovim sportom, zadovoljni svojim učinkom. Među najuspešnijima u Prokuplju bili su Rea Vukićević i Teodosije Marković:

-Bavim se tri godine karateom. Meni je super ovaj sport. Mogu da se odbranim kada me neko napadne. Ja sam osvojila dva srebra i jedno zlato –rekla je Rea.

-Ja treniram karate više od tri godine. Počeo sam da se bavim ovim sporom zato što mi i brat trenira karate. Ja sam hteo da vidim kakav je to sport i meni se čini da je baš lep. Na takmičenju sam osvojio dve zlatne i tri bronzane medalje –rekao je Teodosije.

Sledeće što očekuje Karate klub „Hai ken“ je tradicionalni turnir „Dragoslav Radovanović Pjer“ koji se u oktobru održava u Jagodini.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .