Naslovna // Sport // Novi uspesi Mikice Veljića: Zlato u Češkoj za početak nove sezone

Novi uspesi Mikice Veljića: Zlato u Češkoj za početak nove sezone

Na takmičenju u Beču, ovaj istaknuti sportista osvojio je četvrto mesto. Za ovu godinu, Veljić je prijavio desetak takmičenja širom Evrope

Mikica na takmičenju u Češkoj: Foto – privatna arhiva

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine, uspešno je započeo novu sportsku sezonu. Na takmičenju u Češkoj, 27. marta, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji super seniora, dok je u Beču, dan ranije, osvojio četvrto mesto, u jakoj konkurenciji.

Na internacionalnom takmičenju u Češkoj, na poligonu Akim u mestu Oblakovice, učešće je uzelo oko 250 strelaca, gde je Veljić bio jedini strelac iz Srbije. Iako je Češka poznata po dobrim strelcima i dobro organizovanim mečevima, Veljić je osvojio prvo mesto za šta je nagrađen zlatnom medaljom. Dan ranije, na 13. po redu internacionalnom takmičenju u IPSC pucanju u Beču, učestvovali su predstavnici iz 18 država. Na ovom takmičenju, Veljić je takođe bio jedini iz Srbije, a osvojio je  četvrto mesto. Tako je uspeo da bude među prvih pet takmičara koji ulaze za evropsko bodovanje.

-Kada je takmičenje u Beču u pitanju, samo par bodova me je delilo od medalje, ali u ovom sportu jedna sekunda odlučuje o uspehu. Ipak, zadovoljan sam jer sam ušao među prvih pet učesnika u mojoj kategoriji seniora. Što se tiče takmičenja u Češkoj, iako sam bio umoran od austrijskog, to me nije sprečilo da izvučem maksimum iz sebe i postignem ovo što jesam –rekao je Veljić.

Do kraja godine, Veljića očekuje još desetak takmičenja širom Evrope.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .