Naslovna // Sport // Održan 15. karate seminar Velibora Veba Dimitrijevića u Jagodini

Održan 15. karate seminar Velibora Veba Dimitrijevića u Jagodini

Učestvovalo je više od 100 karatista. Seminar je imao i međunarodni karakter, s obzirom na to da su bili prisutni i karatisti iz Engleske

Želimo da vratimo stari sjaj ovom sportu, rekao je sensei Dimitrijević

Karate seminar Kaze ha budo  Akademije, 15. po redu, održan je protekle sedmice, od sedmog do devetog februara u sali Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Seminarom je rukovodio sensei Velibor Vebo Dimitrijević, 7. dan.

Seminar je okupio više od 100 učesnika, a sensei Dimitrijević je istakao da želi da vrati poverenje u karate kao plemenitu veštinu:

-Voleo bih da vratimo sjaj ovom sportu, ali i poverenje u karate kao jednu plemenitu borilačku veštinu. Ona je dobra zato što uključuje sve aspekte čovekovog bića: ne samo fizičku dimenziju koja je prisutna u sportu, nego i mentalnu i duhovnu dimenziju. Do nje se dolazi kontrolom svesti disanja i razvoja unutrašnje energije. To su stvari kojih u sportu nema i to se kod nas izbrisalo. Da bi se time bavili, morate da bude ozbiljan čovek.  Osim fizičke pojave, čovek mora da ima i veru u sebe, osećanja za sebe i druge, altruistički osećaj prema drugim ljudima. Sve te stvari treba da se vežbaju kroz vežbanje borilačkih veština –rekao je Dimitrijević.

Karate seminar je i ove godine imao međunarodni karakter, jer su tu bili i karatisti iz Engleske:

-Fantastično je. Ljudi su veoma prijatni i sarađujemo sa Vebom od 1990. godine. Saradnja je veoma dobra, putujemo širom Evrope i nadam se da ćemo ovo znanje uspeti da prenesemo i našim učenicima –rekao je Norman Gosol iz Oksforda, koji se karateom bavi pola veka.

Seminar je organizovao karate klub „Hai ken“ iz Jagodine uz veliku pomoć i podršku grada i Jagodinskog sportskog saveza:

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine kao domaćini jako uspešni. To se vidi i po reakciji naših gostiju. Želimo da nastavimo ovako i da upućujemo mlade ljude u tajne karatea na pravi način. Jagodina je izvanredan domaćin. Zahvalio bih se i Jagodinskom sportskom savezu i lokalnoj samoupravi zato što nam omogućavaju da koristimo ove objekte i da na pravi način okupljamo ljude –rekao je Čedomir Vučićević, predsednik karate kluba „Hai ken“ iz Jagodine.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .