Naslovna // Sport // Održan 4. “Jagodinski maraton”

Održan 4. “Jagodinski maraton”

Pored najduže trke na ovogodišnjem događaju, polumaratona, održane su i trke na pet i deset metara, kao i trke pionira i penzionera. Svi su dobili medalje, a po troje najboljih u svakoj trci, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobilo je pehare i novčane nagrade. Pokrovitelj je grad Jagodina

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalna sportska manifestacija „Jagodinski maraton“, četvrta po redu, održana je protekle nedelje 3. septembra u Jagodini posle duže pauze zbog pandemije korona virusa.

Saša Miljković iz Kosovske Mitrovice osvojio je prvo mesto u muškoj konkurenciji u polumaratonu, najdužoj trci na ovogodišnjoj manifestaciji. U ženskoj konkurenciji, trijumfovala je Elena Sokolova iz Rusije.

-Jeste bila vrućina, ali to me nije omelo u svom cilju da pobedim danas. Jako sam zadovoljan atmosferom i publikom. Čestitao bih organizaciji i samom gradu na ovoj manifestaciji –rekao je Miljković.

-Organizacija je bila dobra. Bilo je dovoljno okretnih stanica za vodu, to je super bilo. Samo je bilo previše vruće –rekla je Sokolova.

Foto: TV Kopernikus

U trci na pet metara, u muškoj i ženskoj konkurenciji, pobedili su Nikola Majstorović iz Jagodine i Eleonora Stojanović iz sela Majura nadomak ovog grada. U trci na deset metara, prva mesta među muškarcima i ženama, osvojili su Đuro Borbelj iz Apatina i Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca. Priređene su i trke pionira i penzionera. Među ovim mlađima, na prvom mestu našla se Mina Anđelković, dok je među penzionerima najbrži bio Ratko Tešić.

Događaju je prisustvovao i Goran Čegar, koordinator trka izvan stadiona u Republici Srbiji.

-Jagodina zaslužuje ovakav događaj. Ovo je grad sporta i mislim da se ovaj maraton uklapa u ovu vašu sportsku priču –rekao je on.

Iz organizacije su izrazili veliko zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika i činjenice da je sve proteklo u najboljem redu.

-Došlo je oko 600 ljudi. To je uspeh. Videli ste radost na ulicama Jagodine i puno trkača. Imali smo trkače iz Bugarske, Nepala, Švedske, ali i iz republika bivše Jugoslavije. Opšti utisak je jedno veliko zadovoljstvo –rekao je dr Dejan Dašić, predsednik Organizacionog odbora četvrtog „Jagodinskog maratona“.

Foto: TV Kopernikus

Punu podršku organizaciji ovogodišnjeg maratona u Jagodini pružila je i lokalna samouprava grada Jagodine, kao generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije.

-Pronosi se jedna lepa slika o našem gradu, ne samo u Srbiji, nego i širom cele Evrope. Grad Jagodina je maksimalno učestvovao u ovoj organizaciji, kako finansijskim sredstvima, tako i organizacijom na samom terenu –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Po završetku manifestacije, svi učesnici dobili su medalje, a oni koji su osvojili prva tri mesta u svakoj od trka dobili su i pehare, kao i novčane nagrade. Dodeljene su i dve plakete: Slobodanu Petkoviću za doprinos razvoju sporta u Jagodini i Dejanu Miloševiću za dugogodišnji razvoj sporta u policiji.

Treba istaći i da su pripadnici jagodinske Hitne službe i Crvenog krsta sve vreme bili na terenu i pružali svu potrebnu pomoć kako bi događaj protekao u najboljem redu.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .