Naslovna // Sport // Održan 4. Memorijalni turnir “Jovan Mijatović” u Jagodini

Održan 4. Memorijalni turnir “Jovan Mijatović” u Jagodini

Učestvovalo je 78 takmičara različitih starosnih generacija, na veliko zadovoljstvo organizatora. Takmičari kojisu osvojili prva tri mesta dobili su pehare i zahvalnice za učešće

Foto: TV Kopernikus

Pobednici četvrtog po redu Memorijalnog turnira “Jovan Mijatović”, koji je održan u Domu učenika srednjih škola u Jagodini, su Lazar Nedeljković u stonom tenisu i Vladimir Stanojlović u šahu.

Kada je stoni tenis u pitanju, drugo i treće mesto, osvojili su Vukašin Vujičić i Matija Ivić. U šahovskom takmičenju, druga i treća pozicija pripale su Vladanu Blagojeviću i Milanu Laziću. Njima, kao i pobednicima turnira, pripale su nagrade u vidu pehara i zahvalnica.

Ove godine, učestvovao je rekordan broj takmičara različitih starosnih generacija, čak 78 njih, od kojih je 40 stonotenisera i 38 šahista. Učešće su uzeli učenici koji tokom školovanja borave u Domu učenika srednjih škola, učenici Elektrotehničko-građevinske škole “Nikola Tesla”, studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, kao i članovi šahovskih klubova iz ovog grada.

Iz Doma učenika srednjih škola u Jagodini izrazili su veliko zadovoljstvo zbog odličnog odziva mladih ljudi kada je ovogodišnji turnir u pitanju, koji je ponovo organizovan posle dve godine pauze zbog pandemije korona virusa.

-Moje kolege i ja dajemo veliku energiju da ovom mladom naraštaju stvorimo zdrave navike, s obzirom na to da se radi o informatičkim generacijama. Sport je jedna od tih zdravih navika koju pokušavamo da formiramo kod naših učenika i mislim da uspevamo u tome. Nadam se da će naši učenici shvatiti značaj sporta i fizičkog vaspitanja –rekao je Nemanja Ivanović, stručni saradnik za sport i fizičko vaspitanje u Domu učenika srednjih škola u Jagodini.

Turnir se održava u znak sećanja na Jovana Mijatovića, prerano preminulog đaka Elektrotehničko građevinske škole „Nikola Tesla“ u Jagodini, talentovanog mladog sportistu i stanara Doma učenika srednjih škola u ovom gradu. Organizatori na ovaj način pokazuju da i dalje čuvaju sećanje na ovog mladića koji je bio primeran u svemu, a naročito istaknut kada je sport u pitanju.

-To je bio jedan divan momak koji je bio vrlo nadaren sportista, naročito za šah i stoni tenis. To su mu bile omiljene discipline. Inače, bavio se i fudbalom i odbojkom. Nije bilo sportskih disciplina u Domu koje nije upražnjavao. Odličan je učenik bio u školi, najbolji u razredu i u vaspitnoj grupi. Sve u svemu, jedna velika žal, a uz ovo prisećanje, njegovo ime u Domu će trajati još dugo –rekao je Goran Stanimirović, vaspitač u Domu učenika srednjih škola u Jagodini i rukovodilac šahovske sekcije.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .