Naslovna // Sport // Održan sastanak Organizacionog odbora jagodinskog maratona

Održan sastanak Organizacionog odbora jagodinskog maratona

Ove godine, takmičari će moći da učestvuju i u trci na 10 kilometara, a za sada ima preko 200 prijavljenih učesnika

Maraton će biti održan 5. aprila sa početkom u 10 časova

Predstavnici Organizacionog odbora jagodinskog maratona održali su proteklog četvrtka u hali sportova „JASSA“ sastanak povodom ovogodišnje, četvrte po redu, sportske manifestacije koja će u Jagodini biti održana petog aprila sa početkom u 10 časova.

Takmičara će i ove godine biti kako iz Jagodine, tako i iz ostalih gradova Srbije, ali i onih iz zemalja bivše Jugoslavije i država kao što su Japan i Belorusija. Za sada ima preko 200 prijavljenih takmičara koji će imati prilike da učestvuju u maratonu, polumaratonu, trci zadovoljstva i dečijoj trci, a Organizacioni odbor je u ovogodišnju manifestaciju uveo i jednu novinu:

-Uveli smo trku na 10 kilometara. Naš promoter ove godine je Semjuel Ongaku iz Kenije, osvajač bronzane medalje u ultramaratonu. Prijave su otvorene već nekoliko meseci i to se može uraditi na našem sajtu www.jagodinskimaraton.rs. Prijave se završavaju nedelju dana pre početka maratona, međutim biće moguće prijaviti se i na sam dan trke, kao što smo imali i prethodnih godina –rekao je prof. dr Dejan Dašić, predsednik Organizacionog odbora maratona u Jagodini.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kako Ministarstva unutrašnjih poslova, tako i svih javnih  institucija, ali i pojedinci koji su i prošle godine učestvovali u organizaciji ove manifestacije. Do početka maratona Organizacioni odbor održaće još jedan sastanak, a veliku podršku u finansijskom, organizacionom i marketinškom smislu i ove godine dala je lokalna samouprava grada Jagodine.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .