Naslovna // Sport // Održan sastanak Srpske karate konfederacije u Jagodini

Održan sastanak Srpske karate konfederacije u Jagodini

„Na dobrom smo putu da postignemo ujedinjenje svih organizacija na nivou naše zemlje“ rekao je Marko Tomić, predsednik Srpske karate konfederacije

Sastanak je bio od velikog značaja, ističu iz organizacije

Sastanak Srpske karate konfederacije održan je protekle nedelje, prvog marta, u Jagodini. Tim povodom, govorilo se o ujedinjenju svih organizacija ovog sporta u Srbiji.

Srpska karate konfederacija je krovna karate organizacija koja postoji u Srbiji. Po masovnosti je odmah iz Fudbalskog saveza Srbije. U njenim redovima je više od 650 karate klubova sa blizu 30 hiljada karatista. Povodom ujedinjenja svih organizacija ovog sporta u Srbiji, u Jagodini je održan prvi ovogodišnji sastanak:

-Mi smo želeli da na nivou naše zemlje imamo jednu krovnu organizaciju koja će objediniti sve te organizacije. Za sad smo na dobrom putu da to ostvarimo, s obzirom na to da u našim redovima imamo devet karate organizacija. Ima tu još par organizacija sa kojima bi smo želeli da postignemo dogovor, kako bi karate bio jedinstven na prostoru naše zemlje. Jagodina je tradicionalno dobar domaćin. Mislim da je ovo idealna lokacija jer je blizu svim gradovima kako bi smo održali Upravni odbor i dobili neke nove smernice za budući rad –rekao je Marko Tomić, predsednik Srpske karate konfederacije.

Predstavnik Fudokan saveza Srbije profesor Tomislav Obradović istakao je da je ovaj sastanak veoma značajan za budućnost ovog sporta u našoj zemlji:

-Borimo se za jedinstvo i poštovanje zakona i ustava ove zemlje na način koji je ovaj zakon predvideo, a ne na način koji se to tumači. Mislim da imamo ozbiljnu podršku i svest o tome kakav problem imamo. Ono što obećava je to što su ljudi postali svesni da ne može od 800 klubova, koliko ih ima u Srbiji, da 200 njih vodi država, a da se o drugima ne vodi računa –rekao je Obradović.

Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što su predstavnici Srpske karate konfederacije izabrali Jagodinu za održavanje ovakvog sastanka:

-Verovatno su je izabrali zato što Jagodina ima tradiciju u ovom sportu i zato što ima odlične rezultate, ali i veliku podršku grada u organizacionom smislu –rekao je Gligorijević između ostalog.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .