Naslovna // Sport // Održana godišnja skupština Društva za rekreaciju i sport osoba sa invaliditetom u Jagodini

Održana godišnja skupština Društva za rekreaciju i sport osoba sa invaliditetom u Jagodini

„Saradnja sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom grada je odlična. Uvek su nas u svemu podržavali“ rekla je Snežana Dinić, član Udruženja DSRI u Jagodini tokom događaja

Kopernikus RTV Jagodina dobila je zahvalnicu za pruženu medijsku podršku

Društvo za sport i rekreaciju invalida Jagodine održalo je protekle subote u jagodinskom Klubu penzionera tradicionalno godišnje zasedanje skupštine.

Ovo Udruženje postoji od 1964. godine i broji više od 50 članova. Njihovi članovi takmiče se u 11 sportova među kojima su stoni tenis, šah, streljaštvo, kuglanje, pikado i ostali. Na nivou Republike ostvaruju zavidne rezultate već godinama unazad, na šta su veoma ponosni:

-Ova godina je bila izuzetno uspešna što se tiče sporta. Reprezentativci su bili jako uspešni, imamo nekoliko njih koji su ostvarili prva mesta u raznim sportovima, ali to je sve na nivou Srbije. Nismo imali paraolimpijce koji bi mogli da idu dalje jer u našem Udruženju nemamo te članove, mada bih ovim putem pozvala sve osobe sa invaliditetom koji bi želeli da se bave bilo kojim sportom da nam se priključe. Naša saradnja sa lokalnom samoupravom i gradskim Sportskim savezom je odlična. Uvek su nas podržavali, kako finansijski, tako i moralno –rekla je Snežana Dinić, dugogodišnja članica Udruženja.

Tokom zasedanja, govorilo se o dosadašnjim dostignućima, a najistaknutijim pojedincima uručene su diplome i medalje za osvojena prva, druga i treća mesta. Posle svečanog uručivanja priznanja, upriličen je i koktel, a iz Udruženja su istakli da će se i u narednom periodu potruditi da rade na omasovljavanju Udruženja, sa željom da im se priključe i sportisti mlađih generacija.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .