Naslovna // Sport // Održana ulična trka u Ćupriji: Prvi Elzan Bibić iz BiH

Održana ulična trka u Ćupriji: Prvi Elzan Bibić iz BiH

Drugi je bio Osman Januzović iz BiH, dok je trećeplasirani bio Jan Kokalj iz Slovenije. Bilo je više od 400 takmičara različitih uzrasta, a trku su pored brojnih građana podržali i nekadašnji atletski reprezentativci i prvaci

Prva tri mesta: Elzan Bibić, Osman Januzović i Jan Kokalj

Ulična trka u Ćupriji pod nazivom „Memorijal Aleksandar Petrović“ održana je po 74. put proteklog petka u centru ove opštine. Učestvovalo je više od 400 takmičara u različitim uzrasnim kategorijama, a prvo mesto, već četvrtu godinu zaredom odneo je Elzan Bibić iz Bosne i Hercegovine:

-Trka je tekla onako kako sam ja želeo i bila je fantastična od samog početka. Uspeo sam da uhvatim taj brzi ritam, a to mi je i bio cilj. Došao sam do pobede. Atmosfera je bila odlična. Zahvalio bih se gradu Ćupriji, ovim divnim ljudima koji su me bodrili tokom cele trke i davali mi podršku da dođem do pobede. Ovo mi je jedna od omiljenih trka, naročito zato što je organizuje Dragan Zdravković, koji je meni veoma drag i čijem pozivu ću se uvek odazivati –rekao je uzbuđeno Bibić.

Bibiću je ovo četvrti uzastopna titula u Ćupriji

Drugo mesto pripalo je Osmanu Januzoviću iz Bosne i Hercegovine, dok je trećeplasirani bio Jan Kokalj iz Slovenije. Održano je ukupno 17 trka, a takmičara je bilo kako iz Srbije, tako i iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Kenije. Dragan Zdravković, predsednik Atletskog kluba „Morava“ iz Ćuprije, zadovoljan je ovogodišnjom organizacijom:

-Svi gosti su došli, tako da sam ja prezadovoljan i trudimo se da svake godine napravimo još bolju trku. Danas ima i malo više publike. To je ono zbog čega mi sve ovo radimo. Sve ono što vredi u srpskom trčanju je danas ovde, tako da sam ja prezadovoljan –istakao je Zdravković.

Vladimir Vasiljević, član Opštinskog veća za sport, turizam i kulturu, istakao je da je Ćuprija opština u kojoj je atletika veoma popularna i da se time ponose:

-Ovo je praznik sporta, a pre svega atletike, zajedno sa ovim mladim naraštajima ovde koji prave od sebe neke nove šampione. Izgradnja prvog atletskog stadiona je u toku. Po projektu i ugovoru, rok za završetak je 31. decembar. Nadamo se da ćemo u martu napraviti još jednu manifestaciju koja će označiti početak rada stadiona i atletske dvorane. Nadamo se da ćemo za 75. trku biti najveći atletski centar u Srbiji, ali i u regionu –rekao je Vasiljević.

Pored mnogobrojne publike, ovoj sportskoj manifestaciji prisustvovali su i nekadašnji atletski reprezentativci i prvaci poput Vere Nikolić, Snežane Pajkić i Daneta Korice, koji su pozdravili odličnu organizaciju i davali podršku svojim naslednicima.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .