Naslovna // Sport // Održano finale 13. takmičenja na jagodinskom klizalištu

Održano finale 13. takmičenja na jagodinskom klizalištu

Učestvovalo je oko 150 takmičara. U ekipnoj konkurenciji osnovnih i srednjih škola, najbolje su bile škole „Boško Đuričić“ i Elektrotehničko-građevinska škola „Nikola Tesla“. Najboljim takmičarima dodeljene vredne nagrade, a pokrovitelj manifestacije bila je Skupština grada Jagodine

Klizači su dali sve od sebe na ledu

Finale takmičenja u klizanju, trinaestog po redu, održano je prošlog ponedeljka na Gradskom klizalištu u Jagodini. Učestvovalo je više od 150 takmičara, učenika gradskih i seoskih osnovnih škola, srednjih škola i studenata Fakulteta pedagoških nauka.

Iz rukovodstva ističu da su zadovoljni ovogodišnjom organizacijom, interesovanjem dece za ovogodišnju manifestaciju i njihovim entuzijazmom na ledu:

-Ovo takmičenje je od velikog značaja za decu, kako bi razvijali tu svoju borbenost i svoj takmičarski duh. Od pojedinaca sve zavisi, ali u svakom slučaju ovo takmičenje im puno znači –rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac Gradskog klizališta Jagodine.

Tokom dva dana takmičenja, takmičari su u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji dali sve od sebe kako bi u što kraćem vremenskom intervalu prešli poligon. Kada je pojedinačna kategorija u pitanju, dodeljene su nagrade u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U kategoriji učenika prvog i drugog razreda, prve nagrade koje su u vrednosti od 6000 dinara, osvojili su Marko Milosavljević iz škole „Milan Mijalković“ i Nađa Đurić iz škole „Rada Miljković. Kada je treći i četvrti razred u pitanju, najbolji su bili Darko Milutinović i Taša Đurić, oboje iz škole „Rada Miljković“. Aleksa Antić iz škole „Milan Mijalković“ i Teodora Tavra iz škole „Boško Đuričić“ osvojili su šampionsku poziciju u kategoriji učenika petog i šestog razreda. Luka Marković i Marta Živković, iz Osnovne škole „17. oktobar“ trijumfovali su u kategoriji učenika sedmog i osmog razreda. Najbolji muški takmičar u kategoriji srednjih škola je gimnazijalac Pavle Dimitrijević, dok je Tamara Marković iz Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ ostvarila najbolji rezultat među srednjoškolkama. U kategoriji studenata, najbolji je bio Bogdan Kićanović, a među studentkinjima prvo mesto osvojila je Nevena Petrović. Oboje su studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Srednjoškolci su takođe briljirali

U ekipnoj konkurenciji osnovnih škola, najbolja je i ove godine bila škola „Boško Đuričić“, dok je Elektrotehničko-građevinska škola „Nikola Tesla“ i ove godine bila najbolja među srednjim školama:

-Ovo je rezultat predanog rada dece koju vodim. Prezadovoljna sam. Svake godine, konkurencija je uvek jaka i uvek tri škole pretenduju na prvo mesto: „17. oktobar“, „Milan Mijalković“ i „Boško Đuričić“. Svake godine se trudimo da svojim lepim klizanjem izborimo to prvo mesto –rekla je Nela Rmandić, nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“.

-Naši momci i devojke su opet bili prvi i stvarno su super klizali. Čestitam i svim drugim učesnicima, velika je ovo stvar. Organizacija je i ove godine bila odlična –rekao je Marko Pavlović, profesor u Elektrotehničko-građevinskoj školi „Nikola Tesla“.

Učenici koji su se takmičili istakli su da je ovo takmičenje za njih bilo lepo iskustvo, a najviše zbog ljubavi prema ovom sportu i druženja sa vršnjacima na ledu. Vredne novčane nagrade, od šest hiljada za pojedince do 24 hiljade za ekipe, uručene su u ime Skupštine grada Jagodine, koja je izdvojila novac za najuspešnije i ujedno bila i pokrovitelj takmičenja.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .