Naslovna // Sport // Održano peto kik boks takmičenje “Balkan’s best fighters”

Održano peto kik boks takmičenje “Balkan’s best fighters”

Učestvovalo je oko 370 takmičara iz različitih zemalja. Organizator takmičenja bio je Kik boks klub “Niš” u saradnji sa Kik boks savezom Srbije

Đorđević (desno) u akciji

Prestižno kik boks takmičenje “Balkan’s best fighters”, peto po redu, održano je protekle nedelje.Organizator takmičenja bio je Kik boks klub “Niš” u saradnji sa Kik boks savezom Srbije. Takmičenje je održano bez prisustva publike uz poštovanje svih propisanih mera Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije u vezi sa borbom protiv korona virusa.

Na turniru su učestvovali kik bokseri iz Srbije, među kojima su bili i kik bokseri “Palminih tigrova”, ali i oni iz Moldavije, Bugarske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Najuspešniji su bili takmičari iz Bugarske koji su nastupili sa A i B nacionalnim selekcijama.

Zlatnu medalju za “Palmine tigrove” iz Jagodine, u disciplini “kik lajt” u kategoriji preko 94 kilograma osvojio je kik bokser Aleksandar Đorđević, koji je savladao Mehmeda Hadžića iz Bosne i Hercegovine. Srebrnu medalju u kategoriji do 63,5 kilograma osvojio je Mihajlo Petrović, koji je za jedan poen izgubio od Bugarina Viktora Dončeva:

-Bilo je oko 370 učesnika gde je reprezentacija Bugarske došla sa 70 ljudi, Moldavija sa 40 do 50 takmičara. Iz Severne Makedonije bilo je preko 60. Bilo je i takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, kao i dosta takmičara iz Srbije. Bilo je kvalitetnih borbi sa mnogo reprezentativaca, evropskih prvaka i svetskih šampiona, tako da je turnir, što se tiče borbi,  najveće norme zadovoljio –rekao je Srđan Radulović iz kik boks kluba „Niš“.

Pre početka turnira, održana je i Skupština kik boks saveza Srbije na kojoj nije usvojen finansijski izveštaj, što je za posledicu imalo smenu predsednika Kik boks saveza Srbije Srđana Bugarčića:

Ja se ovim putem svima zahvaljujem na saradnji koju smo imali do sada. Želim sreću onome ko bude bio izabran za predsednika i da nastavi da radi onako kako treba u interesu sporta, za boljitak samog saveza i svega onoga što smo mi radili sve ove godine –rekao je Bugarčić.

Nova izborna skupština Kik boks saveza Srbije biće održana u skladu i u rokovima koje predviđa statut.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .