Naslovna // Sport // Održano stonotenisko takmičenje u Jagodini: Prva mesta za Nišlije

Održano stonotenisko takmičenje u Jagodini: Prva mesta za Nišlije

Učestvovalo 210 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, a bilo je i gostiju iz Bugarske i Severne Makedonije

Bilo je takmičara iz Srbije, ali i iz Bugarske i Severne Makedonije

Otvoreno prvenstvo grada u stonom tenisu održano je u subotu, 28.  decembra, u sportskoj hali „JASSA“ u Jagodini. Organizator takmičenja je stonoteniski klub iz Jagodine „Extreme spin“.

Učestvovalo je 210 takmičara u svim uzrasnim kategorijama: od mini kadeta do veterana, a bilo je učesnika i iz Bugarske i Severne Makedonije. Takmičenje je otvorio Zoran Gligorijević, sportski direktor jagodinskog Sportskog saveza:

-Nekadašnja Jugoslavija imala je odlične stonotenisere, osvajače medalja na olimpijadama i svetskim prvenstvima. Siguran sam da među vama ima baš tih takmičara koji će u budućnosti biti reprezentativci i izgurati do seniorske kategorije, ali i predstavljati našu zemlju na međunarodnim takmičenjima. Budite uporni, slušajte svoje trenere i nadam se da ćemo se još mnogo godina viđati na ovakvim i sličnim takmičenjima –rekao je Gligorijević.

Najbolji su dobili zlatne rekete

Predsednik stonoteniskog Saveza Centralne Srbije Saša Colić izrazio je zadovoljstvo zbog odlične organizacije takmičenja:

-Prijatno sam iznenađen ovolikim brojem učesnika. Ovaj sport je zastupljen u svim kategorijama: od 7 do 77 godina. Predivno je videti ovoliki broj dece na jednom mestu. Jagodina je uvek bila grad sporta i nadam se da će još dugo biti upamćena po dobrim sportistima, ali i po tome što su izuzetno dobri ljudi –rekao je Colić.

U kategoriji seniora, trijumfovao je Miloš Milenković iz niškog „Železničara“ kome je pripao Zlatni reket i vikend u hotelu „Oplenac“. Kod juniora, prvo mesto osvojio je Đorđe Petrović, takođe iz Niša. Domaćinski klub „Extreme spin“ imao je takmičare i u dečijim kategorijama, a u veoma jakoj konkurenciji Nemanja Lazić osvojio je bronzanu medalju.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .