Naslovna // Sport // Oformljen futsal klub “Jagodina”

Oformljen futsal klub “Jagodina”

“Pravim treningom ovi igrači mogu da dođu do odličnih rezultata. Želimo da budemo prvoligaši i mislim da to nije nedostižno” rekao je Vladimir Ilić, predsednik ovog kluba

Foto: TV Kopernikus

Grupa entuzijasta i ljubitelja malog fudbala formirala je nedavno futsal klub “Jagodina”. Idejni tvorac je igrač malog i velikog fudbala Vladimir Ilić, predsednik novoosnovanog sportskog kolektiva.

Futsal klub “Jagodina” krenuće od lige regiona Istočne Srbije sa željom da kroz nekoliko sezona postane pravi jagodinski sportski brend:

-Grad poput Jagodine, kao sportska sredina u kojoj su zastupljeni svi sportovi, zaslužuje da ima futsal klub. Futsal je u velikom naletu, strahovito je popularan kako u Evropi tako i u našoj zemlji i smatram da je trenutak da je trenutak da se Jagodina sportski nametne kroz futsal mapu kvalitetom i organizacijom. Ekipa je sačinjena od igrača iz Jagodine, a imamo i jednog iz Ćuprije. Sama ideja je da klub bude gradski, da ga sad u početku sačinjavaju ljudi iz okoline, jer oni nesumnjivo imaju kvalitet da iznesu ovu priču do jednog vrlo zavidnog nivoa, a sa pravim futsal treningom mogu da dođu do pravih futsal visina. Naša ambicija je da svake godine idemo rang više i da u neko dogledno vreme budemo značajan činilac na futsal mapi Srbije, odnosno da budemo prvoligaši. Ovi momci, sa još par pojačanja, to zaista mogu da ostvare –rekao je Ilić.

Futsal klub “Jagodina” ima tim sastavljen od igrača koji već na startu pokazuju jedinstvo i odličnu atsmoferu uz želju da se ciljevi ostvare:

-Ovo je neka ljubav iz mlađih dana, sve je tad krenulo. Non stop se igraju ti termini i sad je zaživela ta priča. Formirao se klub, svi su jedva čekali da krenu sa treninzima i sad željno iščekujemo taj takmičarski deo. Ove godine smo zakasnili sa tim iz tehničkih razloga, ali nadam se da ćemo sledeće godine biti u tom takmičarskom delu. Mislim da krećemo do četvrte lige, pa da se polako penjemo. Jagodina ima dobre momke i fudbalere. Mislim da Super liga nije nedostižna i možemo je dostići uz vredan rad –rekao je Darko Golubović, kapiten futsal kluba “Jagodina”.

-Utisci su fenomenalni. Svakako je mnogo dobra stvar za omladinu i za sport je ta što je oformljen jedan futsal klub u Jagodini. Očekujemo da budemo na najvišem nivou. Opredelio sam se za futsal kada sa krenuo na studije 2015. godine. Hteo sam nešto novo da probam. Futsal je svako od nas igrao u školi i ispred zgrade. Hteo sam da vidim koja je to profesionalna dimenzija, probao sam, video da to dobro ide i opredelio se za tako nešto –rekao je Nikola Stojanović, jedan od igrača.

U novooformljenom futsal klubu sa nestrpljenjem očekuju da startuju u novoj sezoni koja je prekinuta zbog pandemijskih okolnosti, a na rukovodstvu i igračima je da je što spremnije dočekaju i na terenu i organizaciono.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .