Naslovna // Sport // Otvoren teren sa veštačkom travom u Rakitovu kod Jagodine

Otvoren teren sa veštačkom travom u Rakitovu kod Jagodine

Radove je izvodio Jagodinski sportski savez, a celokupan projekat finansijski je podržala Skupština grada Jagodine

Foto: Dušan Miletić (TV Kopernikus)

Novi fudbalski teren sa veštačkom travom, tribinama i reflektorima otvoren je proteklog petka u selu Rakitovo kod Jagodine, odmah pored tamošnje Osnovne škole „Ljubiša Urošević“.

Za radove je bio zadužen Jagodinski sportski savez, dok je celokupnu investiciju finansirala lokalna samouprava grada Jagodine iz sopstvenih sredstava. Na ovaj način, uslišena je želja meštana.

-Rakitovo to i zaslužuje. Ovo selo ima odličan fudbalski klub kom će koristiti ovaj teren. Zatim, tu je u neposrednoj blizini i osnovna škola, tako da će deca tu izvoditi časove fizičkog vaspitanja, a služiće i za rekreaciju meštana Rakitova i okolnih sela. Po želji meštana, negde radimo ovakve terene, a negde radimo i svlačionice, po drugim ograđujemo terene, postavljamo prskalice tako da smo stalno prisutni na terenu radi poboljšavanja infrastrukture: kako u seoskim, tako i u gradskim mesnim zajednicama –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Iz Mesne zajednice sela Rakitovo rekli su da je ovo bitan trenutak za sve one koji se bave fudbalom: kako za mlađe, tako i za starije igrače.

-Možemo slobodno reći da je ovo nešto što se decenijama očekivalo. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i gospodinu Draganu Markoviću Palmi, ispoštovano je i održano obećanje dato pre možda mesec-dva. U ekspresnom roku je niklo ono što je nama bila dugogodišnja želja –rekao je Dejan Jevremović, predsednik Saveta Mesne zajednice Rakitovo.

Iz Osnovne škole „Ljubiša Urošević“, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi sam teren, istakli su da su deca srećna što imaju novo mesto za obavljanje sportskih aktivnosti.

-Ovo je vrlo značajno za decu koja su ovde u ovoj osnovnoj školi, zato što će imati još jedan objekat na kome će moći da provode svoje slobodno vreme, ali i ono za vreme raspusta, koje će na ovaj način biti mnogo kvalitetnije –rekla je Snežana Bošković, učiteljica u Osnovnoj školi „Ljubiša Urošević“.

Sličan teren je otvoren pre par godina i u Ribaru, a iz Jagodinskog sportskog saveza poručuju da će i dalje na različite načine ulagati u sport: kako u gradu, tako i na selu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .