Naslovna // Sport // Otvorena renovirana sala za treninge karatista u Jagodini

Otvorena renovirana sala za treninge karatista u Jagodini

Rekonstrukciju prostora pomogla je Skupština grada Jagodine. „Na ovaj način, mladim ljudima dajemo šansu da bolje razvijaju svoj duh i kreativnost“ rekao je Čedomir Vučićević, trener Karate kluba „Hai ken“ u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Sala u kojoj treniraju karatisti jagodinskog kluba „Hai ken“ u potpunosti je rekonstruisana i kao takva, svečano je otvorena protekle srede u Mesnoj zajednici „Pivara“ u Jagodini.

Sala je renovirana zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, tako da će sada pedesetak karatista svih selekcija imati daleko bolje uslove za treninge.

-Mi smo zahvaljujući pomoći lokalne samouprave i gospodinu Draganu Markoviću, koji je nesumnjivo veliki simpatizer mladih i sporta uopšte u Jagodini, uspeli da renoviramo salu Mesne zajednice „Pivara“. Počeli smo od poda koji je bio jako propao i pun rupa i tako smo započeli našu odiseju sređivanja sale. Uspeli smo da je za Srpsku Novu godinu otvorimo i da to bude jedan objekat koji je već u funkciji mladima, da im pomogne da stiču nova znanja u borilačkim veštinama i uopšte u svima aspektima i domenima koji ih interesuju. Mi smo jako strastveni, ne vežbamo samo karate, nego i neke viteške discipline ovde. Na ovaj način, dajemo im šansu da razvijaju svoj duh i svoju kreativnost kroz ovu salu –rekao je Čedomir Vučićević, trener Karate kluba „Hai ken“ u Jagodini.

Vučićević je istakao da Skupština grada Jagodine pomaže brojne manifestacije koje Karate klub „Hai ken“ organizuje godinama unazad.

-Tu je Memorijal „Goran Ostojić“ od 1999. godine. Zatim, organizujemo i plivanje za časni krst od 2003. godine. Srpska karate akademija, samim tim i Karate klub „Hai ken“ od 2006. godine održava karate seminare. To se vidi kroz priloge koje smo dali sali i zidove koje smo dekorisali na načine koji priliče Akademiji, Memorijalu i gradu koji je veliki sportski centar –istakao je Vučićević.

Jagodinska lokalna samouprava podjednako već godinama vodi računa o aktivnim sportistima, rekreativcima, ali i infrastrukturi.

-Ova sala ima višestruki značaj. U ovoj sali obučavaju se vrhunski sportisti, karatisti za domaća i međunarodna takmičenja i donose broje medalje sa njih. Ova sala služi za rekreaciju oba pola, za aerobik i druge nove sportove koje mladi vole i mi ih tu podržavamo. Zato je lokalna samouprava kompletno pristupila renoviranju ove sale da bi mogle aktivnosti što bolje da se odvijaju. Mi nećemo da štedimo na zdravlju i sreći naše dece i omladine. To ne radimo samo u ovoj sali, već i na teritoriji celog ovog grada, ali i u seoskim sredinama –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Foto: TV Kopernikus

Karatisti koji su prisustvovali otvaranju istakli su da su bolji uslovi za trening preduslov za ostvarivanje zapaženih rezultata.

-To je jedna od najvažnijih stvari za bavljenje karateom kao veštinom i sportom. Sigurno će ovaj prostor omogućiti da stvaramo mlađe naraštaje i nove šampione koji će promovisati naš grad. Ovom prilikom, kao neko ko je ceo svoj život posvetio sportu, mogu da se zahvalim lokalnoj samoupravi na čelu sa gospodinom Draganom Markovićem Palmom, koji nam je omogućio da napravimo ovaj prostor i da ulažemo u nove šampione –rekao je karatista Nemanja Ivanović.

-Sada je mnogo bolje. Treniram četiri godine i imam braon pojas –rekla je mlada karatistkinja Rea Vukičević.

-Treniram šest-sedam godina. Stigla sam do crnog pojasa. Zadovoljna sam svojim rezultatima, ali uvek može bolje. Nova sala mnogo znači –rekla je, takođe karatistkinja, Nadica Pantić.

Otvaranju sale prisustvovalo je i nekoliko uspešnih jagodinskih karatista.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .