Naslovna // Sport // Otvorene teretane u Jagodini

Otvorene teretane u Jagodini

Dezinfekcija korisnika i prostorije je obavezna, kao i rastojanje između vežbača. U ponedeljak, 4. maja, počeće treninzi na otvorenom, a Hala sportova se redovno dezinfikuje

Vežbači poštuju sve propisane mere

Popuštanje mera u borbi protiv pandemije korona virusa podrazumevalo je između ostalog i otvaranje teretana početkom ove sedmice uz određene mere prevencije. To su vlasnici ovih objekta u Jagodini vrlo ozbiljno shvatili:

-Mi smo dobili direktivu od Ministarstva i našeg zvaničnog Saveza za bodibilding i fitnes da svi zaposleni moraju da imaju zaštitnu opremu: maske i rukavice. Vežbači koji koriste usluge bodibilding kluba „Everest“ mogu da imaju maske, ali nisu u obavezi. Oni su odgovorni i ipak nose zaštitnu opremu. Sredstvo za dezinfekciju imamo na samom ulazu u Halu sportova, kao i na ulazu klub „Everest“. Takođe, imamo i sredstva za dezinfekciju ruku koje se koristi pre, za vreme i posle treninga, poput gelova i asepsola. Ta sredstva se nalaze u svlačionici, tako da vežbači mogu posle treninga da se dezinfikuju i lakše odu među ljude i svojim kućama –rekao je Predrag Milošević iz bodibilding kluba „Everest“.

On je takođe istakao da im je rukovodstvo Hale sportova u Jagodini izašlo u susret tako što im je omogućilo još jednu prostoriju za vežbanje:

-To je sala koja ima 150 kvadrata. Tamo obavljamo funkcionalne i fitnes treninge. Na taj način smo u mogućnosti da maksimalno ispoštujemo ovo rastojanje koje je Ministarstvo propisalo, a pošto imamo i rad na trakama svi vežbači mogu da imaju rastojanje od dva do dva i po metra koliko je zakonom propisano. Dok je jedan vežbač je na traci za trčanje, drugi je na programu rada u teretani –rekao je Milošević.

Sportisti koji treniraju na otvorenom svojim aktivnostima vratiće se 4. maja. Odluka o sportskim aktivnostima u zatvorenom prostoru još uvek nije poznata, ali rukovodstvo Hale sportova „JASSA“ stalno vrši dezinfekciju: kako spolja, tako i i iznutra, kako bi objekat bio potpuno spreman za povratak sportista.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .