Naslovna // Sport // Otvoreno prvenstvo Jagodine u bodibildingu: Titula najboljeg za Mirnesa Husainovića

Otvoreno prvenstvo Jagodine u bodibildingu: Titula najboljeg za Mirnesa Husainovića

Njemu je, pored krune, pripao i zlatni pehar, kao i nagrada od 1500 evra, a dodeljene su i nagrade u još nekoliko kategorija. Pokrovitelj i ovogodišnjeg događaja bila je Skupština grada Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Mirsad Husainović iz Sarajeva pobednik je ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva u bodibildingu koje je održano protekle subote u Sportskoj hali „JASSA“ u Jagodini. Njemu je pored krune, pripao i pehar kao i novčana nagrada od 1500 evra.

Učestvovalo je više od 100 takmičara

Novčane nagrade od po 500 evra osvojili su Lejla Šećić iz Sarajeva u kategoriji „bikini fitnes“, Sonja Kustra iz Splita za „velnes fitnes“, Dejan Boloder iz Gornjeg Milanovca u „men fizik“ kategoriji i Milan Đorđević iz Beograda u „klasik bodibilding“ kategoriji.

Novčane nagrade od po 300 evra osvojili su Cane Tarailo iz Bečeja u kateoriji „klasik fizik“ i Ivana Vučković iz Banjaluke u kategoriji „bodifitnes“. Otvoreno prvenstvo Jagodine i ove godine potvrdilo je epitet najprestižnijeg bodibilding takimčenja u Srbiji:

-Napomenuo bih da smo imali takmičare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Crne Gore i Severne Makedonije. Imali smo i tri takmičara iz Jagodine, a po prvi put imali smo i kvalitetnu reprezentaciju sprskih takmičara, naravno sa takmičarima kojima je ovo prvi nastup na Otvorenom prvenstvu Jagodine. To je ta nova debitanstka kategorija –rekao je Predrag Milošević iz Bodibilding kluba „Everest“.

Foto: TV Kopernikus

Grad Jagodina iz godine u godinu pruža ogromnu podršku Otvorenom prvenstvu u bodibildingu:

-Punu podršku dajemo svim sportskim organizacijama u ovom gradu, tako i bodibildingu. Bodibilding je punopravni član Sportskog saveza, član Skupštine i ravnopravno odlučuje o sredstvima koja se dodeljuju klubovima. Inače, trudimo se da svake godine bude neke novine. Ove godine, takmičenje se održava na novoj pozornici koju je kupio grad za sportska i kulturna dešavanja. Želimo da na novi nivo podignemo sportska takmičenja kada smo mi domaćini. To je još jedan poklon radnicima u sportu i kulturu od grada –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Bodibilding klub „Everest“ ima odličnu saradnju sa firmom „Ogistra“ iz Bačke Palanke, a ona je nastavljena i ove godine na Otvorenom prvenstvu Jagodine. Pored velikog broja takmičara, tu je bio i veliki broj delegata i predstavnika Saveza iz celog regiona.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .