Naslovna // Sport // Plivanje u Gezinu čast

Plivanje u Gezinu čast

Memorijalnom mitingu „Miroslav Geza Кovačević“ i plivačkom takmičenju u “Akva Parku“ prisustvovalo oko 300 takmičara iz 20 različitih klubova. Takmičenje podržala Jagodina, kao i sporski savez „JASSA“.

Više od 300 takmičara iz različitih klubova, kako iz Srbije, tako i iz Makedonije, plivalo je u sećanje na Gezu

Otvoreno plivačko takmičenje, ujedno i memorijalni miting „Miroslav Geza Кovačević“, održano je proteklog petka u jagodinskom „Akva parku“. Takmičilo se više od 300 takmičara iz 20 različitih klubova, kako iz Srbije, tako i iz Makedonije. Takmičenje je organizovano od strane plivačkog kluba „Jagodina“. Na takmičenju je bio najuspešniji klub „Mladost“ iz Bora, dok su pojedinačno, najistaknutiji bili plivači kluba „Sveti Nikola“ iz Niša, Aleksandra Pešić i Miloš Cicić.

Takmičenje je održano u čast plivačke legende i trenera sporta Miroslava Geze Кovačevića, kao znak sećanja na dubok trag koji je ostavio kada je sportsko plivanje u pitanju. Jagodinski „Akva park“ je pružio sve uslove da se takmičenje odvije u najboljem redu. Ovo takmičenje je i moralno i finansijski podržao grad Jagodina, kao i sportski savez „JASSA“ iz Jagodine.

Vladimir Milanović je sa setom govorio o uticaju Geze Кovačevića na buduće naraštaje kada je sportsko plivanje u pitanju:
-Svi znamo ko je bio Miroslav Geza Кovačević. Za one koji ne znaju, on je svu svoju sportsku karijeru proveo u plivačkom klubu „Jagodina“. Bio je odgovoran za hiljade takmičara koje je on trenirao. Plod njegovog rada je bilo više takmičara saveznog ranga u staroj Jugoslaviji. Nije nam teško da svake godine organizujemo ovaj miting. Štaviše, zadovoljstvo nam je –rekao je Milanović i istakao da je zadovoljan brojem prijavljenih takmičara.

Sportski direktor „Akva parka“ u Jagodini, Dragan Gligorijević, takođe je sa uvažavanjem govorio o Кovačeviću i njegovom uticaju:
-Bio je sportski radnik, stručnjak, ali pre svega – dobar čovek. Po tome ga pampte i stari i mladi. Zahvaljujem se njegovoj porodici i plivačkom klubu „Jagodina“ koji čuvaju uspomenu na Miroslava Кovačevića Gezu. Grad Jagodina podržava sportske manifestacije sa velikim brojem takmičara, tako da je i ovog puta stao i moralno i finansijski iza ove manifestacije –rekao je Gligorijević.

Otvoreno plivačko takmičenje održano je jubilarni 20. put. Najbolji na mitingu dobili su pehare, diplome i medalje sa likom pokojnog Geze. Miroslav Geza Кovačević, rođen je 1941., a umro je 2005. Godine. Bio je legendarni plivač, vaterpolista, sportski radnik, trener i publicista iz Jagodine, a svojim radom i dostignućima uticao je na brojne uspešne plivače današnjice.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .