Naslovna // Sport // Počele pripreme fudbalera: Novi tim za novu sezonu

Počele pripreme fudbalera: Novi tim za novu sezonu

Na okupu 37 igrača kandidata za najbolji tim Jagodine. Ekipa podmlađena sa čak 14 igrača iz mlađih selekcija kluba a na prozivci i pet novajlija. Zakazane dve provere 23. juna sa Voždovcem u Jagodini i dva dana kasnije sa Mordvijom, prvoligašem Rusije, u Staroj Pazovi od 17 časova. Pripreme, najverovatnije, na Zlatiboru od 27. juna do 11. jula

Miljojko Gošić, novi šef stručnog štaba Jagodine, je u ponedeljak izvršio prozivku igrača koji konkurišu za najbolji tim i na taj način su počele pripreme za predstojeću sezonu Super lige koja počinje 18. jula. Na okupu je bilo preko 30 fudbalera. Od igrača na koje se računa za predstojeću sezonu izostali su samo mladi reprezentativci: golman Nikola Perić i štoper Aleksandar Filipović koji su u sastavu reprezentacije Srbije koja učestvuje na prvenstvu Evrope u Češkoj. Među igračima koji su prisustvovali prozivci bilo je i pet novajlija koji će pojačati ekipu Jagodine u novoj sezoni.

Adut Jagodine u novoj sezoni: Mile Savković u akciji

Adut Jagodine u novoj sezoni: Mile Savković u akciji

Planom priprema predvođeno je da fudbaleri Jagodine kod kuće treniraju do 27. juna kada se, najverovatnije, sele na Zlatibor gde će raditi do 11. jula i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Fudbaleri Jagodine će prvu proveru imati u subotu, 23. juna i to u Jagodini. U goste im dolazi Voždovac i ova prijateljska utakmica odigraće se sa početkom u 18 časova. Dva dana kasnije Jagodina će na terenu Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi odmeriti snage sa ekipom Mordovije iz Rusije. Radi se o ruskom prvoligašu. Ova utakmica će se odigrati sa početkom u 17 časova.

– Malo je vremena do početka nove sezone. Ali, šta je tu je, potrudićemo se da to vreme do 18. jula na najbolji način iskoristimo i spremno dočekamo start nove sezone i duel sa Mladošću iz Lučana pred našim navijačima. Inače, Jagodina novu sezonu dočekuje sa novim, podmlađenim timom pa i zbog toga pripremni period koji je pred nama moramo maksimalno da iskoristimo za uigravanje nove ekipe. Verujem u ove igrače i smatram da će se oni potruditi da na najbolji način iskoriste pripremni period, ističe Miljojko Gošić, koji će u novoj sezoni obavljati ulogu šefa stručnog štaba Jagodine.

NA PROZIVCI 36 FUDBALERA
Na prozici u ponedeljak bilo je 36 od ukupno 38 fudbalera na koje stručni štab Jagodine računa u ovoj fazi priprema. Došli su: Đorđe Nikolić, Milan Milenković, Veljko Antonijević, Danijel Gašić, Aleksandar Cvetković, Dušan Martinović, Nemanja Đekić, Đorđe Šušnjar, Mile Savković, Nemanja Milošević, Kićo Kuzmanović, Mladen Stoicev, Zoran Mihailović, Igor Ivanović, Lazar Cvetković, Marko i Stahinja Bačanin, Marko Mirkailo, Uroš Nikolić, Marko Janković, Luka Ivanović, Marko Radosavljević, Ivan Miladinović, Nemanja Gajić, Danijel Stamenković, Aleksa Milojević, Petar Stametović, Miroslav Stamenković, Lazar Knežević, Aleksa Todorović, Nikola Antić i novajlije Nikola Radović, vezni igrač došao iz Sloge (Kraljevo), Milan Šušnjar, vezni igrač došao iz Doline, Nemanja Sekulić, vezni došao iz Rudara (Plevlja), Jovan Baošić, štoper došao iz Mogrena (Budva) i Alasane Diabi, vezni igrač došao iz Obale Slonovače.

Z. M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .