Naslovna // Sport // Počeo prvi memorijalni turnir “Živomir Jovanović Čakorac” u Ribaru

Počeo prvi memorijalni turnir “Živomir Jovanović Čakorac” u Ribaru

Takmičiće se 12 ekipa iz jagodinskih sela, a za najbolje su pripremljene i vredne nagrade. Pokrovitelji su Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez

Za najbolje ekipe i takmičare pripremljene su i nagrade

Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu „Živomir Jovanović Čakorac“ počeo je u selu Ribare. Tokom trajanja ove sportske manifestacije, nadmetaće se 12 ekipa: šest seniorskih i šest kadetskih, koje dolaze sa seoskih područja grada Jagodine. Predsednik Organizacionog odbora turnira u Ribaru Dobrivoje Joksić istakao je da je organizacija turnira bila njegova zamisao, ali i da je Čakorac, zbog svog angažovanja, to i zaslužio:

-On je višestruki predsednik kluba i uveo je Ribare u Prvu srpsku ligu. Dugo je držao taj fudbal u Ribaru i zbog toga sam došao na ideju da se tom čoveku nekako odužimo: i FK “Morava”, a i ja kao sportista. Znam šta znači dati čoveku neko poštovanje i pažnju, a Živomir Jovanović Čakorac je to zaslužio. Uz pomoć Skupštine grada Jagodine i Dragana Markovića Palme, nadam se da ćemo to nastaviti i sledeće godine -rekao je Joksić.

Pre početka turnira, takmičarima i publici obratio se sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević:

-Čestitam organizatorima turnira na ovako lepoj ideji. Grad Jagodina prati sva dešavanja i ovoga puta je pomogao svim finansijskim sredstvima održavanje ovog turnira da sve protekne kako treba i da pobede najbolje ekipe -rekao je Gligorijević.

Turnir će trajati 10 dana, a za najbolje ekipe i igrače obezbeđene su vredne nagrade. Podsećanja radi, u Ribaru su bila brojna ulaganja kada je sport u pitanju, a tu spada i nedavno otvoreni teren za mali fudbal sa veštačkom travom, na kom se turnir i odigrava. Pokrovitelji ove sportske manifestacije su Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .