Naslovna // Sport // Premijer liga Srpske karate do konfederacije: Trijumf karatista Jagodine i Zrenjanina

Premijer liga Srpske karate do konfederacije: Trijumf karatista Jagodine i Zrenjanina

Učestvovalo je oko 100 takmičara iz različitih krajeva naše zemlje. „Jagodina je izuzetna kao domaćin i ovo je primer kako treba organizovati šampionte“ rekao je Marko Tomić, predsednik Srpske karate do konfederacije

Foto: TV Kopernikus

Karatisti Jagodine u muškoj i zrenjaninski „Banat“ u ženskoj konkurenciji, osvojili su prva mesta u okviru Premijer lige Srpske karate do konfederacije koja je održana u nedelju, šestog februara u Hali sportova „JASSA“ u Jagodini.

Reč je o prestižnom takmičenju sa ciljem ujedinjenja srpskog karatea, istakao je predsednik ove konfederacije Marko Tomić, a nastupilo je blizu 100 takmičara.

-Imamo 11 muških ekipa i devet ženskih. Time pokazujemo da srpski karate zaista ide u dobrom pravcu, jer je ovo izuzetno brojno i masovno takmičenje. Mi smo na ovaj način pokazali da karate u Srbiji mora i može da funkcioniše zajedno. Ovo je pravi primer kako treba raditi. Imamo još par organizacija koje se nisu priključile. Nadamo se da ćemo u dogledno vreme, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije i svih bitnih činilaca u našoj državi, kada je reč o sportu, uspeti da napravimo tu krovnu organizaciju i napravimo jedan istorijski pomak na dobrobit svih kararista i sportista naše zemlje. Jagodina je kao domaćin izuzetna. Uvek nam je puno srce kada treba da dođemo u Jagodinu. Ovom prilikom bih zaista pohvalio organizatore koji su na vrhunskom nivou i ovo je primer kako treba organizovati ovakve šampionate i takmičenja –rekao je Tomić.

Premijer ligom u sportskoj hali „JASSA“ počela je nova karate sezona, a Jagodina se po ko zna koji put potvrdila kao besprekoran domaćin.

-Jagodina uživa veliki ugled u karate krugovima, ima veoma dugu tradiciju u ovom sportu i odlične rezultate kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Naravno da su grad Jagodina i Jagodinski sportski savez stali iza ovoga i pomogli organizaciono i finansijski da sve protekne u najboljem redu –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .