Naslovna // Sport // Rakitovo dobija novi fudbalski teren sa veštačkom travom

Rakitovo dobija novi fudbalski teren sa veštačkom travom

Poslove izvodi Jagodinski sportski savez, a finansira ih Skupština grada Jagodine. Meštani istakli da će mnogo značiti: kako profesionalnim fudbalerima, tako i rekreativcima

Foto: TV Kopernikus

Selo Rakitovo kod Jagodine za nekoliko dana dobiće novi fudbalski teren sa veštačkom travom. Radove izvodi Jagodinski sportski savez, a finansira ih lokalna samouprava grada Jagodine.

Lokalna samouprava grada Jagodine i Jagodinski sportski savez već godinama unazad dosta ulažu u sportsku infrastrukturu. U selu Ribare kod Jagodine pre par godina otvoren je velelepni fudbalski teren sa veštačkom travom, a uskoro će jedan takav dobiti i Rakitovo. Prema rečima rukovodtsva jagodinskog Sportskog saveza,  radovi su u toku i privode se kraju:

-Namenjen je sportistima svih uzrasta. Najviše će značiti fudbalskom klubu koji će vršiti pripreme na ovom terenu. Oni igraju visok rang takmičenja, tako da će njima dobro doći. Pošto se nalazi u školskom dvorištu, đaci će ga koristiti i u svrhe fizičke kulture, kao i svi rekreativci. „JASSA“  radi na održavanju svih terena. Pre deset godina izgrađeni su tereni u dosta sela. Svakodnevno se renoviraju i radi se na tome da se unapredi kako život u gradu, tako i na selu –rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac Jagodinskog sportskog saveza.

Iz rukovodtsva Mesne zajednice sela Rakitovo, istakli su da će teren dosta značiti onima koji se bave fudbalom: kako profesionalno, tako i rekreativno:

-Ovaj teren izgleda fantastično, iako još uvek nije završen. Mi smo to tražili, a naš predsednik i lokalna samouprava su nam izašli u susret. Mi im se zahvaljujemo na tome. Ovde u Rakitovu imamo dosta dece. Imamo fudbalski klub koji ima sve kategorije: od pionira, preko kadeta i omladinaca, pa sve do seniora. Oni će prvi da koriste ovaj teren. Čak će i nastavnicima fizičkog vaspitanja biti lakše –rekao je Zlatko Jovanović, član Saveta Mesne zajednice Rakitovo.

Iz rukovodtsva Jagodinskog sportskog saveza istakli su da će novi teren imati i reflektore, te da će utakmice moći da se igraju i u večernjim časovima. Otvaranje terena očekuje se za nekoliko dana.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .